Į darbą kartu su Arimex – aguonų sėklos

Šis įrašas paskutinis iš mūsų projekto „Į darbą kartu su Arimex” kuris truko 10 savaičių ir pristatėme skanias idėjas pietums į darbą arba universitetą. Mes išragavome 5 rūšių riešutus (anakardžius, migdolus, kedrines pinijas, karijų ir lazdyno) ir 5 rūšių valgomas sėklas (linų, moliūgų, saulėgrąžų, sezamų ir aguonas): . Iš kurių išsirinkome savo mėgstamiausius ir skaniausius derinius. Tikime kad kiekvienas galėjo atrasti ką nors naujo ir dar neragauto, kai kurie deriniai gal skambėjo daugiau egzotiškai, nei kasdieniškai, tačiau patikėkite, visus juos mes išdidžiai nešėmės į savo ofisus ir ne vieną porciją dar norėjosi pakartoti 🙂

aguonos-2

Šios paskutinės savaitės karialienė – gražioji ir gardžioji aguona 🙂 , kurios sėklų grūdelius tikrai visi prisimenam jau vėlyvame rudenyje, kai aplink pasklinda kalėdų laukimo aromatai. Tačiau reikia nepamiršti kad šios mažosios sėklytė gausios B1 vitamino, kuris teigiamai veikia nervų sistemą, bei naudingųjų aliejų, kurie padeda kovojant su antsvoriu. Tai nėra tik desertų pagardas, jomis gardinami sūriai, makaronų patiekalai, o mes paruošėme švelniai marinuotų daržovių ir lašišos derinį, kuris tikrai praskaidrins dieną 🙂

aguonos-5

Susluoksniuokite:

  • šviežus nuluptas agurkas
  • sūdyta arba rūkyta lašišos file
  • prinokęs avokadas
  • raudonojo greipfrutų minkštimas
  • tarpuose būtinai pabarstykite aguonų
  • viską užpilkite medaus (1 v.š.), garstyčių (1 a.š.), citrinos sulčių (2 v.š.) ir aliejaus (2 v.š.) mišiniu mišiniu kuris būtinai turi viską apsemti

Per naktį pasimarinavusios stiklainiuke daržovės liks maloniai ir gaiviai traškios, lašiša minkšta. Skanaukite su ruginės duonos riekele.

aguonos-4

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 + twelve =