Žuvies apkepas

Kibkit žuvelės didelės ir mažos… vaikystės pasakomis iškart pakvipo… kaip vilkas su uodega žvejojo ir prišalo eketėje 😀 kai toks šaltukas už lango, tikiu pabandžius scenarijus pasikartotų… bet žuvies jau turiu, tad pagal languotos prijuostės šeimininkės paskelbtą temą, skubu pristatyti savo tikrai jau ne kartą keptą bulvių, pomidorų ir žuvies apkepą 🙂 mes anksčiau tikrai žuvies vengėm, paruošti ją atrodydavo sunku, tačiau apkepuose tokios žuvies paruošimas yra pats paprasčiausias ir tikrai įkandamas kiekvienam, net ir nelabai draugaujančiam su virtuve 🙂 kai yra skanių sultingų šviežių cukinijų mes būtinai pasilepiname žuvies apkepu su cukinijomis, kai nusibosta mėsa su makaronais – siūlau lašišos lazaniją su špinatais,  tad drąsiai kepkite apkepus, nes jie tikrai paprasti, lengvai pagaminami šeimynai ir ne tik 🙂

zuvies apkepas (2)3

Reikės:

  • 5-6 didesnės bulvės
  • 3-4 vidutiniai pomidorai
  • 700 gr mėgstamos žuvies file
  • apelsininiai pipirai marinavimui
  • 200 gr tarkuoto sūrio
  • 200 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
  • sviesto kepimo indui
  • šviežių krapų saujelė
  • druskos, pipirų pagal skonį

Taigi žuvies file iš pradžių bent keletą valandų pasimarinuoju su mėgstamais apelsininiais prieskoniais. Galit naudoti iš šaldytą, tačiau prieš marinavimą būtinai atšildykite.

Pomidorus nuplauname ir susipjaustome plonais griežinėliais. Bulves nuskutame ir susipjaustome plonais griežinėliais. 

Kepimo indą ištepame sviestu. Susluoksniuojame bulves (dar jeigu mėgstate galite pridėti svogūno žiedų), tuoliau seka žuvies sluoksnis. Supilame pusę kiekio grietinėles aplaistant visą plotą, pabarstome druską, pipirus, smulkiai pjaustytus šviežius krapus. Toliau seka sluoksnis pomidorų, kuriuos užliejame likusiu grietinėlės sluoksniu, dar šiek tiek druskos, pipirų ir belieka tik sūris 🙂 kuo jo daugiau, tuo man skaniau 🙂

Kepame 25-30 min. įkaitintoje 200-220 karštumo orkaitėje, kuo ploniau supjaustysite bulves, tuo geriau jos sukeps ir bus skaniau 🙂

Vos iškeptas apkepas labai sunkiai nori keliauti į lėkštę, daug geriau jis atrodo pastovėjęs ir susigulėjęs 🙂 bet to labai sunku laukti, kai norisi ko nors sveikai skanaus vakarienei 🙂 ir ne tik 🙂 o toks gražiai sluoksniuotas apkepas tik visiškai atvėsęs 🙂 bet… kam to laukti, nebijokit gaminti žuvies ir skaniai sveikai maitinkitės 🙂

zuvies apkepas (1)3

na o jeigu… vistik apkepai atrodo neįkandama užduotis, tikrai siūlau išbandyti žuvies kepima folijoje arba kepsnius ant grotelių 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

19 − 14 =