kai pamačiau šią duonelę Citrinos žievelės puslapyje, nubėgau pažiūrėti ar turiu namie visko ko reikia… kadangi neradau šaldytuve sūrio, teko laukt kitos dienos ir… iš karto kept 🙂 nerealiai skanuuuuuu
Reikės:
- 180 ml šilto (ne karšto!) vandens
- 1 a.š. druskos
- 2 v.š. cukraus
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 3-4 šakelės šviežio rozmarino
- 5 v. š. tarkuoto „Džiugo“ sūrio
- 8-10 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 3 skiltelių česnako
- 450 ml miltų
- 7 g sausų mielių
Miltus sumaišome su druska ir padarius duobute supilame šiltą vandenį, į kurį pridedame cukraus ir mielių. Paliekame mielas suveikti (~15 min), per tą laiką pasiruošiame prieskonius:
- susmulkiname česnakus
- supjaustome mažais kubeliais džiovintus pomidorus
- smulkiai sukapojame rozmarinus
Jeigu mielės jau suputojo, sudedame paruoštus prieskonius, sūrį ir užminkome tešlą, lėtai lėtai minkome, kol viskas tampa vientisa, paliekame pakilti šiltai ~ 30 min. Pakilus paminkome atsargiai, perkeliame į kepimo popieriumi išklotą formą, suformuojame kepaliuką.
Orkaitę užkaitiname iki 180 karštumo, kepame ~ 30 min kol gražiai paruduoja. Naudoju duonos kepimo funkciją, tačiau iškeptų ir tradiciškai.