Jautienos alaus guliašas

burnoje tirpstanti jautiena.. sodrus padažas… troškiniai antroji mano meilė, po apkepų… nors iš tikro ir tie ir anie.. beveik tas pats 🙂 tad per kelis blogus užtikus jautieną troškintą aluje, galiausiai išsirinkau šį variantą ir  tikrai ilgai neištvėriau jos nepagaminus… murkiu iš malonumo, nes tikrai superinis skonis 🙂

jautiena troskinta aluje (3)3

Reikės (4 didesnėm porcijoms):

  • 1,2 kg jautienos (naudojau kumpį)
  • 5-6 didelių skiltelių česnako (galit pakeisti jei mėgstat svogūnais)
  • 2 v. š. miltų
  • 2 stiklinės tamsaus alaus (naudojau Utenos Dark)
  • 1-2 stiklinės vandens (kažkaip man tikrai neprireikė 2, pyliau tik vieną)
  • 2 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 2 lauro lapo
  • 2 a. š. garstyčių
  • 2 v. š. rudojo cukraus
  • sviesto kepimui
  • druskos ir pipirų pagal skonį

jautiena troskinta aluje (1)3

Jautieną susipjaustome norimo dydžio gabaliukais, pabarstome druska ir pipirais, paliekame šiek tiek pasimarinuoti. Įkaitiname keptuvę, dedame gabaliuką sviesto ir apkepiname per kelis kartus jautieną, nekepkite visos, nes ji neapkeps, o troškinsis. Apkepinam ir sudedam atskirai.

Toje pačioje keptuvėje sutarkuojam česnako, suberiam miltus, apkepiname. Po truputį pilame alų ir vandenį, pastoviai maišant, kad nesukristų gumuliukai. Sudedam jautieną, užviriname, sumažiname karštį ir lėtai lėtai troškiname ~ 2 val. tikrai tikrai VERTA tiek troškinti, ir tai nebus kokiai vakarienei, nes geriausiai skonis atsiskleidžia tik kitą dieną 🙂 tiesa karts nuo karto nepamirštam pamaišyti ir jei reikia (nors man neprireikė) įpilti vandens. Pabaigoje, įmaišome garstyčias, rudąjį cukrų. Patikriname, ar netrūksta druskos.

jautiena troskinta aluje (2)3

Garnyrui labai tiko troškintos daržovės: žiediniai kopūstai, šparaginės pupelės ir žirneliai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

11 − 10 =