ir… dar vienas apkepas 🙂 tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei, tiek į darbą 🙂 iš Debesų žurnalo archyvų 🙂
Reikės:
- 0,5 l marinuotų voveraičių (naudojau pamaišytas su ruduokėmis)
- 500 g vištienos filė
- 5 vidutinės morkos
- 3 v.š. lazdyno riešutų aliejaus (tiktų bet koks)
- 1 st. gliaudytų žirnių (gali būti šaldyti)
- 1 a.š. česnakinės druskos
- 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
- 1 kiaušinio trynys
- sezamų sėklos papuošimui
- sviesto kepimui
Vištienos file supjaustome mažais gabaliukais, pagardiname česnakine druska ir šviežiais maltais pipirais, paliekame šiek tiek pastovėti. Apkepiname ant sviesto ir atidedame.
Voveraites nuplauname, patroškiname ant sviesto ir atidedame.
Morkas sutarkuojame burokine tarka, pakepiname ant riešutų aliejaus kol suminkštėja, Sudedame žirnelius ir pakepiname kartu dar ~ 2-3 min.
Kepimo indą (naudojau stiklinį, tad niekuo netepu ir nekloju) išklojam formą iš pusės tešlos. Dedame pusę apkeptų morkų su žirneliais, toliaus sluoksnis vištienos, ant jos grybai ir likusios morkos. Išlyginame ir užklojame likusia tešlą, šonus sandariai suklijuojame, aptepame kiaušiniu ir pabarstome sezamais.
Kepame 180 karštumo orkaitėje 40 min.