Tai kas, kad šiemet toks pavasaris vėlyvas
Ir nematyti tėviškėj pražydusių žibučių.
Tegul Velykų džiaugsmas kiekvienoj širdy bus gyvas
Su beržo šakele ir kraitele margučių.
ir kaip gi Šv. Velykos be pusryčių be kiaušinių 🙂 pripažinsiu, marginti ir valgyti margučių nemėgstu… nes kietai virtas kiaušinis tik įdarytas man skanu, tad Velykos ta metų šventė, per kurią sunkiausia 🙂 sėdėti prie stalo 🙂 tad jeigu ir Jūs nemėgstate virtų kiaušinių, tai bent jau Velykiniu itališku omletu pasilepinkite 🙂 o šią idėją nužiūrėjau Duonos ir žaidimų bloge 🙂
Reikės:
- 3 skiltelių česnako
- 9 kiaušinių
- 200 gr šviežių mažų špinatų
- 200 gr fetos
- 100 gr Džiugo sūrio
- 2 v.š. pieno
- druskos, pipirų
- aliejaus kepimui
Į keptuvę iplame aliejaus, sutarkuojame česnako, šiek tiek pakepiname, sudedame špinatus ir kelias minutes patroškiname.
Kiaušinius išplakame su pienu, įdedame pusę tarkuoto Džiugo sūrio. Pagardiname druska ir pipirais, tik atsargiai, nepadauginkite druskos, nes dedasi sūriai. Fetą supjaustome mažais kubeliais.
Špinatus sudedame į kepimo formą (naudojau apvalią silikoninę todėl jos niekuo tepti nebereikia). Pabarstome pusę pjaustytos fetos, užpilame kiaušinių mase, sudedame likusią fetą, pabarstome likusiu Džiugo sūriu ir kepame 180 karštumo orkaitėje ~ 20 minučių, kol fritata gražiai pakyla ir paskrunda.
Skanaujame su mėgstamu padažu ar daržovėmis.