dažnai panaršau TasteSpotting puslapiuką… kuris dažniausiai mane žavi kokiais neįprastais saldėsiais 🙂 kadangi browni nemėgstu dėl šokolado, tai ieškojau alternatyvos… o gi tai gali būti BLONDINAS 🙂 tad po nesėkmingų Oreo sausainių paieškų jau buvau palaidojus šią idėja, bet Neringiukas mane tortadienio proga apdovanojo sausainių siunta 🙂 taigi… nuodėmė dabar butų vistik neišbandyti 🙂
Reikės:
- 165 ml tirpinto sviesto
- 200 ml rudojo cukraus
- 125 ml smulkaus balto cukraus
- 3 dideli su kaupu v.š. žemės riešutų sviesto
- 1 a.š. vanilės esensijos
- 2 kiaušiniai
- ~230 ml miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 90 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
- ~16 Oreo sausainių (priklausomai nuo kepimo formos dydžio, geriau naudoti kvadratinę arba stačiakampio formos)
Sumaišome sviestą, rudąjį cukrų, baltąjį cukrų, žemės riešutų sviestą, vanilės esensiją. Po vieną imušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakame.
Miltus persijojame su kepimo milteliais, sumaišome su sviesto, cukraus, kiaušinių mase, turi gautis pakankamai sunki tešla, kurios plaktuvas jau nebenorėjo maišyti, tad teko pasidarbuoti mediniu šaukštu.
Galiausiai supilame grietinėlę ir viską gerai išmaišome plaktuvu ~ 1 min. Tešlos konsistensija panaši į tepamą varškės surelį, turi nebėgti lengvai nuo šaukšto, sunkoka.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sudedame pusę tešlos, išlyginame, išdėliojame Oreo sausainius ir sudedame antrą pusę tešlos. Viską išlyginame ir kepame 165 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumo ~ 40 minučių. Pyrago kraštai turi būti pilnai iškepę, o vidurys minkštas, skystokas. Atvėsiname. Išimame iš formos ir supjaustome kvadratėliais.
Saldžiai skanu 🙂
tai va… mane pakerėjo šis vaizdas… džiaugiuosi, kad Neringa pagelbėjo su sausainiais ir aš išbandžiau. Pyragas tikrai labai saldus ir vos gabaliukas prie kavos įveikiamas 🙂 bet tikrai buvo verta kepti 🙂
Kaip gražiai atrodo! Kokios spalvos! Eisiu ir aš į sausainių paieškas 😀
Ei, bet oreo sausainiai tai su kakava ;D
Na vis tiek atrodo puikiai 🙂