Troškinta žuvis

ar būna taip… kad nori kažko lengvo… aromatingo… šiam momentui aš visuomet troškinu žuvį… ir dažniausiai sutampa su cukinijų sezonu 🙂

Reikės:

  • 800 gr. pamarinuotos žuvies (aš naudoju tilapijų) su prieskoniais (naudoju apelsininius) ir majonezu
  • Vidutinio dydžio cukinija
  • 3 vidutinio dydžio morkos
  • Džiovinti pomidorai aliejuje
  • Sūris
  • Majonezas
  • Ryžių (maišelis) 
  • Bazilikai, Rozmarinai 

Žuvį pamarinuokite dar iš vakaro. Tuomet cukiniją nulupkite, išpjaukite sėklytės, sutarkuokite per burokinę tarką. Taip pat sutarkuokite nuskustas morkas. Cukinijų ir morkų masę padalinkite per puse. Pirmąją puse cukinijų išklokite inde, pabarstykite pjaustytų džiovintų pomidorų, baziliko lapelių.

Sekantis – morkų sluosksnis, ant kurio klojame žuvies sluoksnį.

 

Toliau ant žuvies suklojame likusias morkas ir ant jų likusias cukinijas. Pašauname indą į orkaitę, kurią kaitinam kartu su indu iki 200 karštumo. Įkaitinus kepame 15-20 min. Tuomet ištraukę aptepam majonezu ir pabarstome tarkuotu sūriu.

Dar 3-5 min. pakaitiname, kol sūris išsilydo ir pradeda burbuliuoti (grilio funkcija).

Garnyrui labai tiko išvirti ryžiai su rozmarino šakele 🙂

Skaniai ir lengvai 🙂