Oriniai morengai

tiesiog tirpstantys burnoje… trapūs iš išorės…  minkšti viduje… morengiukai…

Reikės:

  • 4 kiaušinių baltymų (labai svarbu tiksliai atkirti, kad nepatektų nei lašo trynio)
  • 110 gr. smulkaus cukraus
  • 110 gr. cukraus pudros

Kiaušinių baltymus plakti mikseriu, kol suputos, plakant suberti po 2 šaukštus cukraus sumaišyto su cukraus pudra. Suberus pirmus šaukštus  cukraus ir planakt reikia patikrinti  šiek tiek baltymų patrynus tarp pirštų – turi visiškai nesijausti cukraus kristalų. Tik tuomet dėti kitus 2 šaukštus ir toliau plakti kol ištirpta… Taip plakam kol suberiam visą cukrų. Masė turi išsiplakti iki puros standžios baltos blizgios masės, kuri pavertus dubenį nekrenta lauk.

Išplaktus baltymus sukrėsti į konditerinį maišelį (šiuo atveju naudoju Tuperware spec įrankį) ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti morengų. Spausit prispaudę gausis vienodai apvalūs, suksit – suraitysit gražuoliukus  morengiukus 🙂

Kepti įkaitintoje orkaitėje 1 valandą

Po valandos ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti…

tik pilnai atvėsusius morengiukus nuimkit nuo popieriaus ir… skanaukit :)… traškumu ir minkštumu vienu metu 🙂