tiesiog tirpstantys burnoje… trapūs iš išorės… minkšti viduje… morengiukai…
Reikės:
- 4 kiaušinių baltymų (labai svarbu tiksliai atkirti, kad nepatektų nei lašo trynio)
- 110 gr. smulkaus cukraus
- 110 gr. cukraus pudros
Kiaušinių baltymus plakti mikseriu, kol suputos, plakant suberti po 2 šaukštus cukraus sumaišyto su cukraus pudra. Suberus pirmus šaukštus cukraus ir planakt reikia patikrinti šiek tiek baltymų patrynus tarp pirštų – turi visiškai nesijausti cukraus kristalų. Tik tuomet dėti kitus 2 šaukštus ir toliau plakti kol ištirpta… Taip plakam kol suberiam visą cukrų. Masė turi išsiplakti iki puros standžios baltos blizgios masės, kuri pavertus dubenį nekrenta lauk.
Išplaktus baltymus sukrėsti į konditerinį maišelį (šiuo atveju naudoju Tuperware spec įrankį) ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti morengų. Spausit prispaudę gausis vienodai apvalūs, suksit – suraitysit gražuoliukus morengiukus 🙂
Kepti įkaitintoje orkaitėje 1 valandą
Po valandos ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti…
tik pilnai atvėsusius morengiukus nuimkit nuo popieriaus ir… skanaukit :)… traškumu ir minkštumu vienu metu 🙂