Glazūruota lašiša su burokėliais

šventinei vakarienei norėjosi ko nors nekasdieniško… bet kartu paprasto… visai šauniai pavyko suderinti glamūrinį lašišos ir kasdienišką burokėlių skonį… Ačiū Neringai už šį atradimą 🙂

Reikės:

  • lašišos kepsnelių (pagal žmonių skaičių) 
  • citrinpipirių
  • 1 v. š.  saldaus tiršto sojos padažo 
  • 3 v. š.  suraus skystesnio sojos padažo
  • 2 v. š.  medaus
  • 1 v. š.  citrinos sulčių
  • 3 v. š.  aliejaus
  • laimo ctirina
  • sezamų papuošimui 
  • 2 virti burokėliai
  • 100 gr. graikiško jogurto
  • 2 skiltelės česnakų
  • gera sauja graikiškų riešutų
  • 7 a. š. aliejaus
  • druskos, pipirų pagal skonį

Lašišą nuplaunae, nusausiname ir pamarinuojame citrinpipiriais. Galime net iš vakaro, jei marinuojat prieš ruošdami, leiskite pasimarinuoti bent 10 min.

Sojos padažus, medų, citrinos sultis ir aliejų suplakame. Aptepame padažu lašišą ir kepame ant gerai įkaitinto griliaus pastoviai vis patepant. Kiekvieną puselę kepiau ~ 5 min. Kepimo laikas priklauso nuo kepsnelių storumo.

Iškeptus kepsnelius  pašlakstome pusės laimos citrinos, papuošiame griežinėlių ir pabarstome sezamais.

Geriausiai man tikęs garnyras… burokėlių mišrainė… virtus burokėlius supjaustome kubeliais, susmulkiname graikiškus riešutus. Graikišką jogurtą suaišome su česnakais ir aliejumi. Sumaišome burokėlius su jogurtu.

 

 

strong

Print Friendly, PDF & Email