ufffffffffffff…. jis tikrai vertas nuodėmės… bet jį paruošti rekomenduočiau tikrai iš anksto… gal net pora dienų prieš 🙂
Reikės
- 350 g. trapių sausainių (Selgos kondensuoto pieno arba net šokoladiniai)
- 2 pakeliai vanilinio pudingo (galite drąsiai eksperimentuoti ir su kitais skoniais)
- 0,6 l. pieno
- 100 g. sviesto
- 1 skardinė karamelinio kondensuoto pieno (gali būti ir rududu)
- 0,5 l. plakamosios grietinėlės
- 2 v. š. cukraus pudros
- 3 vnt. grietinėlės fiksatorių (arba galit su 1,5 a.š. želatina tvirtinti)
- 100 gr. migdolų drožlių
Pasirinktą formą išklojame kepimo popieriumi, dugną ipadengiame sausainiais (jei kvadratinė tiesiog sveikais sausainiais, jei apvali – galima sutrupinti sausainius). Pašildome karamelinį kondensuotą pieną karšto vandens vonelėje virinant at nedidelės ugnies. Apliejame karamelinių sluoksnių sausainius. Uždedame dar sluoksnį sausainių. Pirmas aukštas paruoštas 🙂
Išverdame pudingą pagal instrukcijas , tik su recepte nurodytu pieno kiekiu. Įmaišome sviestą ir atvėsiname iki kambario temperatūros. Klojame antrą aukštą – t.y. pudingo sluoksnį tolygiai paskirstome ant sausainių. Užklojame dar vienu sausainiu sluoksniu. Antras aukštas paruoštas 🙂
Šiek tiek paplakame atvėsintą grietinėlę su cukraus pudra, plakant suberiame fiksatorius, greitinėlė staigiai pasidaro paruošta, tad nepersistenkite plakdami 🙂 Tepame sluosknį grietinėlės, išlyginame ir paskutinis – trečias – sluoksnis paruoštas 🙂
Dengiame stogą migdolų drožlėmis ir saugiai slepiame šaldytuve mažiausiai parai arba… idealiausiu atveju 2 dienom 🙂
a href=”http://www.oetker.lt/produktai/desertai/pudingai/vanilinis_pudingas”