besibaigiant 2011 metams ir pasitinkant 2012-uosius norėjosi save ir draugus palepinti kažkuo subtiliu… bet kartu labai paprastu, nei su jais kartu virtuvėje paruošiamu užkandžiu 🙂 taigi… penki kąsneliai šventiniam stalui…
Abrikoso kąsnelis su tuno pasta (ačiū Daivai)
Reikės:
- indelis abrikosų
- indelis tuno savose sultyse
- indelis Philadephiijos sūrelio (naudojau su žolelėmis)
- krapų
- kedrų riešutų
- druskos, pipirų pagal skonį
Abrikosus nusausiname. Tuną sumaišome su sūreliu ir smulkintais krapais. Pagardiname prieskoniais pagal skonį 🙂 Įdarome abrikosus paruoštu įdaru ir puošiame kepintais kedro riešutais 🙂
Jorkšyro pudingo kąsnelis su pagerintomis pikantiškomis salotomis
(ačiū Daivai už krepšelius ir Jolantai už salotų pagerinimo idėją 🙂
Reikės:
- 125 g miltų
- 200 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- 0,5 a. š. cukraus
- žiupsnelis druskos
- 300g tarkuoto Džiugo sūrio
- 150g džiovintų slyvų be kauliukų
- 5 skiltelės česnako
- majonezo
Iš miltų, pieno, kiaušinių, cukraus, druskos sumaišyti plakikiu tešlą ir įdėti į šaldytuvą, galima palikti šaldytuve ir visai nakčiai arba išplakus ryte visai dieną ir kepti vakare, tačiau minimum 2 val palaikyti šaldytuve. .
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių, paimti silikonines formeles, į jas įdėti mažutį gabaliuką sviesto, tuščias formeles kišti į karštą orkaitę, ten palaikyti, kol ištirps sviestas. Labai greitai jis tirpsta, atidžiai!Tuomet greitai išimti, formeles ištepti tuo ištirpusiu sviestu, pilti po 1/3 tešlos ir vėl greitai kišti į orkaitę (SVARBU – formelės neturi atšalti). Kepti 15 min. Atvėsinti.
Įdarui sumaišyti sūrį su juostelėmis susmulkintomis slyvomis, išspausti česnakus, įdėti majonezo, kol gaunasi vientisa masė.
Alyvuogių, ančiuvių ir džiovintų pomidorų kasneliai
Reikės:
- indelis juodųjų alyvuogių
- 7 džiovinti pomidorai
- 7 kaparėliai
- 4 ančiuvių file
- rūkytos paprikos
- česnakinės druskos
Visus produktus sutriname blenderiu iki vientisos masės ir paskaniname prieskoniais pagal skonį 🙂
Sūrio ir ikrų kąsneliai
Reikės:
- lydyto sūrelio
- baltiminių raudonų įkrų
- citrinos
Užkandžių krepšelį ištepame lydytu sūreliu, palikdami duobutę, kuria pripildome ikrais ir papuošiame citrinos griežinėliu 🙂
Aromatingieji grybukų kasneliai
argi dar reikia apie juos pasakoti…
tiesiog jau ne vieną ir ne antrą kartą jie atkeliauja ant mūsų stalo 🙂 vis tie patys, vis tokie patys subtiliai aromatingi ir tirptantys burnoje 🙂
Sūrio ir ikrų kąsneliai
li
em