naujametiniam… arba bet kokiamm šventiniam stalui jei nesinori daug sukiotis virtuvėje… siūlau išsikepti nugarinės kepsnį 🙂 tiesa aš kaip visuomet… norėjau saldaus ir aštraus viename, todėl 2,5 kg nugarinės gabalą padalinau pusiau… viena pusę kepiau su bruknių uogiene, o kitą – česnakų apvalkale pagal Iloną 🙂 galvoju vistiek kažkuris skonis turi savitumo… tad… likau sužavėta bruknių karamele ir česnakų minkštumu bei sultingumu… tad iš tikro šis derinys buvo tobulas, kai norisi sausesnio-saldesnio ir aromatingo-sultingesnio varianto viename 🙂
Kepsniui reikės:
- 2,5 kg nugarinės
- bruknių džemo
- gvazdikėlių
- česnakų tyrės
Garnyrui reikės
- 1 baklažanas
- 2 plonos cukinijos
- 1 raudona paprika
- 1 geltona paprikos
- indelis žalių alyvuogių (be kauliukų)
- indelis juodų alyvuogių (be kauliukų)
- 1 pankolis
- provanso prieskoninių žolelių
Nugarinė iš vakaro ištriname: vieną pusę bruknių džemu, įpjauname įstrižai ir sukaišiojame gvazdikėlius, kita pusę – česnakų tyre. Suviniojame į foliją. Paliekame šaldytuve per naktį. Kepame nugarinę 200 karštumo orkaitėjė neišvyniojus iš folijos ~ 1 val. Poto paskrudiname dar ~20 min atidengus foliją.
Daržoves supjaustome, sudedame alyvuoges, užbrastome prieskoniais ir kepame orkaitėje 45 min. porą kartų pamaišant.
p