O kodėl gi ne 🙂 papildykime savo kasdieninį racioną sėklomis, kurias sveikiausia valgyti žalias, t.y. neskrudintas. Sėklos yra natūralus maistinių skaidulų šaltinis, kurio dažnai stokojame, kuris sportuojant ir esant subalansuotai mitybai puikia padėtų reguliuoti svorį.
Taigi pateikiame kelis faktus apie sėklų gerąsias savybes ir specialiai į darbą ofise paruoštus pietus 🙂 (spauskite ant pavadinimo konkrečių sėklų, kad pamatytumėte receptą)
- Linų sėklos naudingos gausia alfa-linoleno rūgštimi bei maistinėmis skaidulomis.
- Moliūgų sėklos pridės ne tik geros nuotaikos bei savijautos, tačiau prisidės prie organizmo valymo, papildys magnio, fosforo, cinko mikroelementais.
- Saulėgrąžos – puikus vitamino E ir magnio šaltinis.
- Sezamų sėklos – dar vienas maistinių skaidulų lobis, praturtintas vitaminais ir mikroelementais.
- Aguonos mažos bet galingos, sukaupusios ne mažiau mikroelementų nei visos kitos išvardintos jau sėklos. Tad jomis galima lepintis ne tik per Kūčias.