Velykos kolkas mūsų šeimoje nėra ta didžioji metų šventė, tačiau šiemet marginus kiaušinius net mažajam, tikėtina jau kitamet ji bus kur kas laukiamesnė, nes kiaušinius dažyti ir daužyti norėjosi jam dar visą savaitę po Velykų 🙂 Receptą buvau nusižiūrėjusi iš kelių šaltinių, labiausiai mintis kirbino žalio kiaušinio naudojimas, galiausiai apsistojau ties Dalios variacija, tačiau vistik likau prie grietinės 🙂
Reikės:
- 3 kiaušinių trynių
- 100 gr minkšto sviesto
- 125 gr cukraus
- 500 gr riebios varškės
- 200 g grietinės
- 50 gr džiovintų papajų
- 50 gr lazdyno riešutų griliažo (arba tiesiog smulkintų riešutų)
- 1 citrinos žievelės
- 1 burboninės vanilės lazdelės
Kiaušinius nuplikykite verdančiu vandeniu. Atskirkite trynius nuo baltymo, kuriuos atidėkite kitiems patiekalams.
Sviestą išsukite su cukrumi, po to sudėkite kiaušinių trynius ir gerai vėl išsukite. Po to suberkite varškę ir išsukite iki purios vientisos masės. Supilkite grietinę, džiovintų papajų kubelius, riešutus. Įtarkuokite citrinos žievelę, iš vanilės ankšties išimkite kvapnias sėklytes. Viską gerai išmaišykite.
Sietelį dėkite į gilų indą, kad liktų vietos apačioje varvėti skysčiui. Sietelį išklokite dviguba marle, sudėkite varškės masę, uždenkite lėkšte ir paslėkite. Palikite mažiausiai naktį arba visai parai, kol skystis nuvarvės.
Dažniausiai paską papuošia marlės raštas, galite ją aplieti šokoladu arba apibarstyti riešutų drožlėmis. Mes puošėme marcipaniniais saldžiais kiaušinukais.