Anakardžių sviestinis kremas

Šis riešutų sviestas kreminis, puikiai tinka gardinti pusryčių košes arba traputį su banano riekelėmis. Aksominis, švelnus skonis draugauja su visais priedais. O yra kas jį gali kabinti net šaukštais vieną… mėgdama skystesnę konsistensiją ar jį pagardinau šaukštu riešutų aliejaus.

Reikės:

  • 300 g anakardžių riešutų
  • žiupsnis druskos
  • žemės riešutų aliejaus (jei norisi skystesnio)

Riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir apskrudinkite 180 °C orkaitėje 10 minučių. Atvėsinkite.

Sudėkite į blenderį, įdėkite druskos ir malkite 5 minutes, padarykite pertrauką, dar 5 minutes, vėl pertrauka ir taip kartokite, kol viskas taps kreminės konsistensijos.

Kantrybės prireiks, bet neskubėkite.

Jei trūks skystumo įpilkite aliejaus ir vėl malkite.

Būtinai darykite pertraukas, kad blenderis neperdegtų, o riešutų masė nesušiltų.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

16 + 4 =