Šis riešutų sviestas kreminis, puikiai tinka gardinti pusryčių košes arba traputį su banano riekelėmis. Aksominis, švelnus skonis draugauja su visais priedais. O yra kas jį gali kabinti net šaukštais vieną… mėgdama skystesnę konsistensiją ar jį pagardinau šaukštu riešutų aliejaus.
Reikės:
- 300 g anakardžių riešutų
- žiupsnis druskos
- žemės riešutų aliejaus (jei norisi skystesnio)
Riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir apskrudinkite 180 °C orkaitėje 10 minučių. Atvėsinkite.
Sudėkite į blenderį, įdėkite druskos ir malkite 5 minutes, padarykite pertrauką, dar 5 minutes, vėl pertrauka ir taip kartokite, kol viskas taps kreminės konsistensijos.
Kantrybės prireiks, bet neskubėkite.
Jei trūks skystumo įpilkite aliejaus ir vėl malkite.
Būtinai darykite pertraukas, kad blenderis neperdegtų, o riešutų masė nesušiltų.