Žiedinis kopūstas buvo pirmoji Domo pamėgta daržovė, todėl nepaslaptis kad mėgstamiausi buvo ir paukštienos kepsneliai su žiediniu kopūstu 🙂 juos mėgstame mes visi valgyti be jokio papildomo garnyro, tik su daržovėmis arba graikišku jogurtu. Tačiau ši variacija yra be tikslių proporcijų, tačiau kupina daržovių lastelienos 🙂
Reikės:
- Žiedinio kopūsto
- Miltų/Krakmolo vienodomis proporcijomis
- Druskos
- Pipirų
- Kiaušinio
- Žaliųjų žirnelių
- Riebalų kepimui
Žiedinį kopūstą suskaidykite smulkesniais žiedynais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
Atvėsinkite ir sutrinkite šakute.
Įdėkite miltų ir krakmolo, pagardinkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinį. Išmaišykite.
Apvirkite 5 minutes žaliuosius žirnelius ir įdėkite į paruoštą masė. Išmaišykite.
Drėgnomis rankomis arba šaukštu formuokite blynelius ir kepkite keptuvėje ant riebalų, kol abi pusės gražiai apskrunda.
Patiekite su šviežiais ridikėliais.