Žiedinių kopūstų kepsneliai

Žiedinis kopūstas buvo pirmoji Domo pamėgta daržovė, todėl nepaslaptis kad mėgstamiausi buvo ir paukštienos kepsneliai su žiediniu kopūstu 🙂 juos mėgstame mes visi valgyti be jokio papildomo garnyro, tik su daržovėmis arba graikišku jogurtu. Tačiau ši variacija yra be tikslių proporcijų, tačiau kupina daržovių lastelienos 🙂

Reikės:

  • Žiedinio kopūsto
  • Miltų/Krakmolo vienodomis proporcijomis
  • Druskos
  • Pipirų
  • Kiaušinio
  • Žaliųjų žirnelių
  • Riebalų kepimui

Žiedinį kopūstą suskaidykite smulkesniais žiedynais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

Atvėsinkite ir sutrinkite šakute.

Įdėkite miltų ir krakmolo, pagardinkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinį. Išmaišykite.

Apvirkite 5 minutes žaliuosius žirnelius ir įdėkite į paruoštą masė. Išmaišykite.

Drėgnomis rankomis arba šaukštu formuokite blynelius ir kepkite keptuvėje ant riebalų, kol abi pusės gražiai apskrunda.

Patiekite su šviežiais ridikėliais.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eleven + eleven =