Žiedinių kopūstų kepsneliai

Žiedinis kopūstas buvo pirmoji Domo pamėgta daržovė, todėl nepaslaptis kad mėgstamiausi buvo ir paukštienos kepsneliai su žiediniu kopūstu 🙂 juos mėgstame mes visi valgyti be jokio papildomo garnyro, tik su daržovėmis arba graikišku jogurtu. Tačiau ši variacija yra be tikslių proporcijų, tačiau kupina daržovių lastelienos 🙂

Reikės:

  • Žiedinio kopūsto
  • Miltų/Krakmolo vienodomis proporcijomis
  • Druskos
  • Pipirų
  • Kiaušinio
  • Žaliųjų žirnelių
  • Riebalų kepimui

Žiedinį kopūstą suskaidykite smulkesniais žiedynais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

Atvėsinkite ir sutrinkite šakute.

Įdėkite miltų ir krakmolo, pagardinkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinį. Išmaišykite.

Apvirkite 5 minutes žaliuosius žirnelius ir įdėkite į paruoštą masė. Išmaišykite.

Drėgnomis rankomis arba šaukštu formuokite blynelius ir kepkite keptuvėje ant riebalų, kol abi pusės gražiai apskrunda.

Patiekite su šviežiais ridikėliais.

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

four + 18 =