Šiems kepsneliams puikiai tinka tiek žiedinis kopūstas, tiek brokolis. Juos mūsų namuose pamėgome ne tik mes, bet ir mažiausias ragautojas. Minkšti ir labai labai skanūs 🙂
Reikės:
- 500 g maltos paukštienos (tinka tiek vištiena, tiek kalakutiena)
- 300 g žiedinių kopūstų arba brokolių
- 70 g fermentinio sūrio
- 2 kiaušinių
- 3 v.š. grietinės
- 2 v.š. miltų
- 2 v.š. bulvių krakmolo
- 20g šviežių krapų
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- aliejaus kepimui
Žiedinį kopūstą arba brokolį išskaidykite žiedynais ir apvirkite pasūdytame vandenyje 5 min, nupilkite šaltu vandeniu, atvėsinkite ir sutrinkite lengvai šakute. Įmaišykite paukštieną, įtarkuokite sūrį, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, miltus, krakmolą, šviežius kapotus krapus, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Kepkite ant aliejaus iš abiejų pusių po 3-4 minutes ir visus iškeptus palaikykite uždengę puode ~ 5 min.
p.s: papildomai galite juos pagardinti saldžiosios paprikos kubeliais, šviežiais bazilikais, petražolėmis.