Morkų ir moliūgų sėklų užkandėlė

Senai senai prieš kelis metus atradę Simple the best užkandukų, ilgai juos laikėme savo mėgstamiausių sąraše, kuris keitėsi, pasipildė, pamažėjo, bet jie vis išlikdavo… kaip ir marinuotos alyvuogės ar gaivusis apelsininis rikotos keksas… šis receptas pretenduoja ilgam užsilikti mėgstamiausių sąraše, nes yra paprastai vienas geriausių 🙂

Reikės:

  • Virtų morkų
  • Tarkuoto parmezano sūrio (arba tiesiog fermentinio)
  • majonezo sumaišyto lygiomis dalimis su natūraliu jogurtu
  • 1-2 česnako skiltelės
  • druskos pagal skonį
  • gera sauja kepintų Arimex moliūgų sėklų
  • juodos grūdėtos duonos

Virtų morkų ir sūrio kiekis turi būti daugmaž vienodas, tačiau nebijokite improvizuoti, gal daugiau sūrio bus dar skaniau 🙂

Majonezo-jogurto kiekį derinkite pagal pageidaujamą masės tirštumą, svarbu, kad ji gautųsi tepama.

Sutarkuokite stambiai virtas morkų, sumaišykite su tarkuotu sūriu, majonezu-jogurtu, pagardinkite tarkuotu česnaku, druska ir galiausiai įmaišykite kepintas, atvėsintas moliūgų sėklas.

Tepkite ant juodos grūdėtos skrudintos duonos ir skanaukite.

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 × two =