ricottos sūris taip pat primena Italiją… tad net nereikėjo galvoti koki keksą kepti prie kavos puodelio… seniau jau mano saraše buvo atsiradęs šis receptukas, net iš dvigubos normos kepiau ir tai buvo sunaikintas reaktyviniu greičiu per trumpą laiką… 🙂 tik keli neesminiai pakeitimai… ir TOBULAI sultingas ir burnoje tirpstantis keksas jau kvepia mano namuose!
Reikės (formai 11*30 cm, aukštis 7 cm):
1.5 stiklinės aukščiausios kokybės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
0.5 a.š. druskos
180 gr. Sviesto (kambario temperatūros)
1.5 stiklinės rikotos sūrio (dedu apie 400-450 priklausomai nuo indelių)
1.5 stiklinės cukraus
3 dideli kiaušiniai
1 a.š. apelsinų ekstrakto (jeigu nenaudojat vanilinio romo, tuomet pilkit vanilės)
1 apelsino žievelė
2 v.š. naminės vanilės esensijos su romu
0.3 stiklinės apelsino sulčių
0.3 stiklinės cukraus
Sviestą, ricottą ir 1.5 stiklinės cukraus suplakame iki vientisos šviesios purios masės. Vieną po kito įmušame pastoviai plakant kiaušinius. Sudedame apelsino (arba vanilės) esensiją, žievelę, romą. Viską išmaišome.
Sumaišome sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, druską. Palaipsniui pastoviai maišant sudedame į paruoštą tešlą.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir kepame 180 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi 45-50 min. Iškepus keksui, paliekame atvėsti 10 minučių
Kol keksas vėsta, ruošiame užpilą. Pakaitiname sultis su cukrumi, kol jis ištirpsta ir pakaitiname dar 3 min. Dar karštą keksą subadome mediniu pagaliuku ir sulaistome paruostu apelsininiu sirupu.
Gaminsim 🙂
lauksim rezultato 🙂