Limoncello tiramisu

tiramisu… labiausiai norėjau paragauti Italijoje… tačiau teko ragauti tik tiramisu tortą, kuris buvo sausas ir neskanus… tad pamačius J. Oliverio laidą per 30 min, kurioje jis gamino sultingai gaivų tiramisu… neatsilaikiau… tobulas greitas desertas 🙂

Reikės:

  • 12-14 biskvitinių pirštelių (Lady Fingers) priklausomai nuo formos
  • 75 ml Limoncello likerio 
  • 2-3 apelsinai
  • 500 gr maskarponės sūrio
  • 100 ml nugriebto pieno
  • 0,5 citrinos žievelės
  • 1 a.š. vanilės esensijos
  • 2 v.š. cukraus pudros
  • 250 gr šviežių aviečių
  • 4-5 v.š. šokolado drožlių

Pirštelius išdėliokite formoje, pašlakstykite likeriu ir užpilkite apelsinų sultimis (spaudžiant rankomis Oliveris sunaudojo visus 3, bet man spaudžiant specialiu įrankiu užteko ir 2 apelsinų, tai žiūrėkit pagal dydį pačių apelsinų ir spaudimo būdo).

Kadangi LABAI mėgstu maskarponę, o forma buvo šiek tiek didesnė nei naudota paties Oliverio, nes tilpo 15 pirštelių , tai maskarponės panaudojau dvigubai nei Oliveris. Markarponę maišome palaipsniui su pienu, kol pasidaro vientisa skysta masė. Pagardiname citrinos žievele, cukrumi, vanilės esensija ir gerai išmaišome.

Maskarponės masę sudedame ant pirštelių, išlyginame, prismaigome šviežių nuplautų ir nusausintų aviečių, pabarstome tarkuotu šokoladu ir paliekame pusvalandžiui šaldytuve. 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

nineteen + four =