Taigi… paragavome gaivaus mojo viščiuko, praskaidrinome kasdienybę saldžia coconada, o kas čia užkandžiui? Taigi garsieji arepas su guasacaca avokadų padažu. Arepas yra kukurūzų miltų paplotėliai, kurie Venesuealoje valgomi su įvairiausiais įdarais. Mes apžiūrėjome ne vieną receptą ir padarėme išvadą, kad ypatingo recepto jiems nereikia, tik miltai, vanduo, aliejus ir druska, tačiau va visas sudėtingumas proporcijose, kur jau reikia patyrusio gamintojo jausmo, o dar geriau to, kuris žino Kolumbijos virtuvę nuo gimimo. Dažnai tokie kepiniai tampa iššūkiu ir retas kuris norės eksperimentuot, tad drąsiai paieškojome alternatyvų – o tam puikiai tiko šaldytos mini pitos, kurių rasite Sanitex/Promo Cash&Carry parduotuvėse.
Reikės:
- šaldytų mini pitų
- plėšytos mėsos arba konservuoto tuno jeigu norite be mėsos
- 2 avokadų
- 1 mažos paprikos
- 3 šaukštų laimo sulčių arba baltojo vyno acto
- 1 mažo svogūno (jeigu mėgstate)
- 3 skiltelių česnako
- saujos šviežių petražolių arba kalendrų
- 4-5 džiovintų pomidorų aliejuje
- kelių šaukštų mėgstamo aliejaus (ypatingai rekomenduojame naudoti aliejų nuo pomidorų)
Plėšytą mėsą rekomenduojame pasiruošti iš vakaro, palikti ją lėtai troškintis per naktį ir tuomet kitą dieną jau drąsiai ruošti užkandžius.
Pagal gamintojo instrukcijas atšildykite pitas ir pašildykite orkaitėje prieš pat valgymą.
Kaip gaminti guasacaca avokadų padažą irgi rasite ne vieną versiją, tačiau mums labiausia patiko kreminis vientisas padažas. Jam sutrinkite visus likusius ingredientus iki vientisos masės. Aliejaus kiekį reguliuokite trindami, nes priklausomai nuo avokadų, paprikos ir svogūnų dydžio gali prireikti jo daugiau arba mažiau. Jeigu mėgstate aštriau – būtinai įpjaustykite čili pabaigoje.
Iškeptas pitas perpjaukite ir padažu patepkite vidų. Įdėkite įdaro ir papuoškite šviežiais ridikėlių daigais arba kitais mėgstamais žalumynais.