Coconada

Tradiciškai šis plaktas tirštas kokteilis gaminamas su šaldytu kokosu, o jeigu nemėgstate tiek daug kokoso, drąsiai galite keisti makadamijų arba anakardžių riešutų pienu. Mes ragavome su šviežiu kokosu, konsistensija nebuvo tokia šilkinė, tad atėjus vasarai pasižadėjome sau išbandyti šaldytą kokosą, kurio puselę kaip tik ir paslėpėm šaldiklyje tam atvejui 🙂

#Karantinoskoniukeliones ragauja spalvingą Venesuelą ir jos gaivią Coconadą 🙂

Reikės:

  • puselės šviežio kokoso minkštimo (būtinai nulupkite rudąją žievelę)
  • 200 ml kokosų pieno
  • 3 šauktų kondensuoto pieno
  • 1 aukštelio vanilės pastos
  • žiupsnio cinamono
  • žiupsnio druskos
  • ledo ( kai ragausite vasarą)

Kokoso minkštimo baltąją dalį susmulkinkite šiek tiek ir sudėkite kokteilinę.

Toliau supilkite kokosų pieną, kondensuotą pieną, pagardinkite vanile, cinamonu, druska.

Jeigu bandysite vasarą – pridėkite ir ledo kubelių, tačiau būkite tikri, kad kokteilinė tinkama ledo smulkinimui ir neteks sulaužyti.

Viską suplakite iki kreminės tekstūros. Patiekite su platesniu šiaudeliu.

Print Friendly, PDF & Email