Venesuelietiškai keptas viščiukas

Kada prasidėjo #karantinoskoniukeliones ? Prieš metus, kai mus užklupo nepažįstamas virusas ir teko pirmą kartą suvokti, kad greit kelionių nebus, greit naujų skonių nebus, tačiau… Mūsų namuose niekuomet netrūksta naujų minčių ir neatrastų skonių ieškome kasdien 😉 Taip ir atsirado tos virtualios kelionės, siekiant pažinti jau lankytas ir dar tik svajojamas aplankyti šalis 🙂 Taigi šią savaitę keliaujam po Veneuselą, šiltą, spalvingą, kvapnų kraštą, besidriekiantį Andų kalnų pašonėje, garsėjantį nuostabia Margaritos sala ir… žinoma puikiu maistu, kurį galite pasigaminti tiesiog namuose 🙂

Reikės:

  • 2–3 kg nepjaustyto viščiuko
  • 1 šviežios žaliosios citrinos
  • 2 šaukštų balto vyno acto
  • 4 šaukštų aliejaus
  • 8 – 10 česnako skiltelių
  • ½ saldžiosios paprikos
  • 1 mažas raudono svogūnas
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 šaukšto saldžios rūkytos paprikos miltelių
  • 2 šaukštelių rudojo cukraus
  • 1 šaukštelio kumino
  • ½ šaukštelio juodųjų pipirų

Gardžiam mojo padažui:

  • 4 šaukštų baltojo vyno acto
  • ½ žaliosios citrinos
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • ¼ šaukštelio sauso raudonėlio
  • 4 česnako skiltelių
  • saujos šviežių petražolių arba kalendros

Pradėkimo nuo viščiuko. Nuplaukite jį, nusausinkite, nupjaustykite riebalų perteklius nuo kaklo ir uodegos. Viščiuką perpjaukite per nugarinį kaulą ir padarykite išklotinę.

Nutarkuokite žaliosios citrinos žievelę, išspauskite sultis, sudėkite visus likusius ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Paruoštu marinatu įtrinkite viščiuką, palikite marinuotis mažiausiai per naktį, dar geriau visą parą šaldytuve.

Prieš kepimą viščiuką išimkite iš šaldytuvo, nubraukite marinato perteklių. Palaikykite kambario temperatūroje iki 30 minučių.

Orkaitę įkaitinkite iki 240 °C.

Paruoškite kepimui groteles ir skardą po jomis, kad sulašėtų riebalai.

Viščiuką guldykite ant kepimo grotelių, po apačią būtinai pakiškite skardelę. Kepkite 20 minučių, tuomet sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite kol viščiuko vidinė temperatūra pasieks 75 °C arba maždaug ~50-60 minučių.

Mojo padažui skirtus ingredientus sutrinkite virtuviniu kombainu ir patiekite kartu su viščiuku. Tai puikus padažas ir salotoms su vištiena. Būkite kūrybingi 🙂

Print Friendly, PDF & Email