Portugališkas kepsnys

#KarantinoSkoniuKeliones vėl sugrįžo į Europą ir šią bei kitą savaitę keliauja po šiltą, spalvingą Portugaliją. Kiek apžiūrėjome receptų, šviečianti saulutė tiesiog viliojo į lauką, tad beveik visi receptai gavosi ant kepsninės 🙂 Šiandien pietums lepinomes labai labai paprastu portugališku kepsniu, kurio minkštumą ir gardumą itin įvertino mūsų Domas. O vaikai juk nemoka meluoti, sako tai ką iš tikro galvoja 🙂

Reikės:

  • 2 vnt kiaulienos išpjovos
  • 200 ml balto sauso vyno
  • citrinos
  • 1 šaukšto saldžiosios rūkytos paprikos
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų

Kiaulienos išpjovą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į 4-5 dalis. Kiekvieną dalį švelniai pamuškite per maistinę plėvelę.

Marinatui supilkite vyną, įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite sultis, įdėkite rūkytą papriką, druską ir pipirus.

Mėsą sumerkite į marinatą 20-30 minučių. Tuo laiku įkaitinkite kepsninę su grotelėmis.

Kepkite mėsą ant įkaitintų grotelių iš abiejų pusių po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Apkeptus gabaliukus sudėkite į indą su dangčiu ir palikite pailsėti iki 5-10 minučių.

Skanaukite su spalvingomis salotomis arba kitu mėgstamu garnyru.

Print Friendly, PDF & Email