Portugališkas žuvies ir jūros gėrybių troškinys (Caldeirada de peixe)

Šis Portugališkas žuvies troškinys tradiciškai daromas su ne viena žuvies rūšimi, nepamirštant kalmarų, krevečių, moliuskų bei midijų. Tai itin lengvas receptas, puikiai tinkantis ne tik porai, bet ir didesnei kompanijai prie stalo 🙂 tad pratęskim #karantinoskoniukeliones po spalvingai skanią Portugaliją 🙂

Reikės:

  • alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnų (mes nenaudojame, galite keisti poru arba jei mėgstate ir salieru)
  • 1 čili pipiro (nebūtina jei nemėgstat aštrumo)
  • 1 raudonos saldžiosios paprikos
  • saujos šviežaus baziliko
  • 3 česnako skiltelių
  • 400 ml sauso balto vyno
  • pusė šaukštelio kokybiškos ciberžolės
  • lauro lapo
  • 4-5 mažesnių bulvių
  • 3-4 pomidorų
  • ~ 500 g kietos baltos žuvies be odos
  • ~ 400 g jūros gėrybių mišinio (kalmarų žiedų, midijų, krevečių, aštunkojų)
  • 1 bagetės patiekimui

Didelėje, gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejaus šlakelį ir ant vidutinės ugnies apkepkite svogūną ar kitas naudojamus pakaitalus, čili, papriką, česnakus, kol viskas suminkštėja, bet neparuduoja.

Smulkiai supjaustykite baziliko stiebus (lapus palikite vėlesniam laikui) ir suberkite į keptuvę su aitriąja paprika ir smulkintu česnaku. Kepkite dar kelias minutes.

Įpilkite vyno, ciberžolės, įmeskite lauro lapą ir leiskite viskam virti, kol sumažės perpus.

Susmulkinkte į 4-6 dalis bulves, pomidorus. Sudėkite į keptuvė, įpilkite 300 ml vandens ir lengvai užvirkite. Viską troškinkite 20–25 minutes, kol bulvės taps minkštos, o pomidorai suvirs.

Pažadas paruoštas, laikas atsargiai sudėti žuvies file gabalėlius, tuomet sudėti jūros gėrybių mišinį ir viską palikti trošintis 6–8 minutes.

Patiekite su skrudintais bagetės skrebučiais ir šviežiais baziliko lapeliais.

Print Friendly, PDF & Email