Kai perskaitėme šį receptą, kažkaip net nekilo mintis, kad vištiena paniruota kukurūzų miltais, tačiau… pasirodo naudojami saldžiųjų bulvių miltai, kurių pas mus dar tikrai neteko matyti. Matyt ne veltui pirmasis įspūdis ir pasufleravo kukurūzus. Pasirinkome petelius, jie kepė ilgiau, bet iškepė tobulai sultingi ir dieviškai traškūs. Netikit? Pabandykite 🙂 kartu su mumis ir #karantinoskoniukeliones po tooooolimai gardų Taivaną 🙂 Jeigu iš pirmo žvilgsnio atrodys, kad tokį receptą jau bandėte, būtinai paskrudinkite baziliko lapelių, tas kvapnus traškesys suteikia tai ko ir trūksta, lyg banaliai, vištienai tiesiai iš Taivano virtuvės.
Reikės:
- ~1 kg vištienos petelių
- šviežių baziliko lapelių – rinkitės didesnius ir būtinai sausus
- žemės riešutų padažo – rekomenduojame Mamutų sukurtus skonius
- 1 kiaušinio
- 5-6 kupinų šaukštų kukuruzų miltų
Marinatui:
- 3 česnako skiltelių
- 1 šaukšto cukraus
- 1/2 arbatinio šaukštelio penkių prieskonių mišinio
- 1/4 šaukštelio baltųjų pipirų
- 1/2 arbatinio šaukštelio imbiero miltelių
- 1 šaukšto balto vyno acto
- 3 šaukštų sojos padažo
Vištienos petelius nuplakite, nusausinkite ir sudėkite į dubenį.
Visus marinatui skirtus prieskonius sumaišykite ir juo kruopščiai įmasažuokite kiekvieną mėsos gabaliuką. Palikite marinuotos 30-60 minučių.
Šiuos petelius galite kepti tiek aliejuje, tiek karšto oro gruzdintuvėje, bet kokiu atveju skirsis tik kepimo laikas, o skonis bus beveik tas pats. Mes kepėme kazane karštame aliejuje. Įkaitinkite kazaną ant ugnies ir aliejų jame iki 180 °C.
Į marinuojamų petelių dubenį įmuškite kiaušinį ir visus petelius išmaišykite, kad kiaušinis pasidengtų tolygiai.
Kiekviena petelį vienas po kito kruopščiai apvoliokite kukurūzų miltuose ir kepkite karštame aliejuje ~6 minutes.
Galiausiai iškepkite baziliko lapelius. Jiems prireiks vos minutės, būkite atsargūs, nes jie labai labai trapūs.
Patiekite su žemės riešutų padažu ir būtinai papuoškite traškiais baziliko lapeliais.
Pirštelių puota GARANTUOTA 🙂