5 prieskonių mišinys

Kaip kvepia Kinija? Jeigu vartėte keletą kiniškų patiekalų, pastebėjote, kad yra minimas kiniškas prieskonių mišinys. Kas tas paslaptingasis? Mes jo pasigaminome ir kviečiame Jus prisijungti: šiandien receptas, ryt poryt užsisakydami arba saugiai keliaudami maisto Jūs įsigysite reikalingų trūkstamų ingredientų, o tada mes jau vėl kartu kepsime… traškią šoninę pagal kinišką receptą, sutarta?

#karantinoskoniukeliones po spalvingą Kiniją

Reikės prieskonių mišinių:

  • kvapiųjų pipirų
  • gvazdikėlių
  • anyžių žvaigždučių
  • cinamono lazdelių
  • kumino

Tradiciškai naudojamos pankolio sėklos, tačiau anyžius jau turi labai panašų aromatą, tad mes pakeitėme ne mažiau kvapniu, bet jau kitokiu – kuminu. Nemėgstantiems rekomenduojame rinktis kmynus, aromatas bus vėl kitoms, bet visi penki tikrai yra geri draugai kartu 🙂

Proporcijos? Tikslių jų specialiai nerašome, nes rekomenduotume jų dėti pagal savo skonį, malant ir vis pauostant, tik keli patarimai:

  • anyžiaus 1 žvaigždutė, nu max 2, jeigu tikrai esate jo gerbėjas
  • gvazdikėlių max 10
  • cinamono lazdelės būna skirtingo kvapnumo, tad jeigu labai kvapnios rinkitės 1, kitu atveju 2

Tai tiek. Turim? Maaaaalammmmmmm kavamale!!!

Prieskonių mišinį laikome sandariame stikliniame inde su dangteliu.

O toliau ko prireiks toliau?

  • Šoninės – rekomenduojame rinktis kuo liesesnę ir vienodo storio, nes skirtingai keps ir nesigaus visa gardžiai traški
  • Padažui: sojos, šviežio imbiero, medaus, saldžiai aštraus padažo

Tai susitinkam po kelių dienų ir trinsim šoninę, paliksim parai marinuotis, o tada…. kepsim 🙂

Print Friendly, PDF & Email