Kaip kvepia Kinija? Jeigu vartėte keletą kiniškų patiekalų, pastebėjote, kad yra minimas kiniškas prieskonių mišinys. Kas tas paslaptingasis? Mes jo pasigaminome ir kviečiame Jus prisijungti: šiandien receptas, ryt poryt užsisakydami arba saugiai keliaudami maisto Jūs įsigysite reikalingų trūkstamų ingredientų, o tada mes jau vėl kartu kepsime… traškią šoninę pagal kinišką receptą, sutarta?
#karantinoskoniukeliones po spalvingą Kiniją
Reikės prieskonių mišinių:
- kvapiųjų pipirų
- gvazdikėlių
- anyžių žvaigždučių
- cinamono lazdelių
- kumino
Tradiciškai naudojamos pankolio sėklos, tačiau anyžius jau turi labai panašų aromatą, tad mes pakeitėme ne mažiau kvapniu, bet jau kitokiu – kuminu. Nemėgstantiems rekomenduojame rinktis kmynus, aromatas bus vėl kitoms, bet visi penki tikrai yra geri draugai kartu 🙂
Proporcijos? Tikslių jų specialiai nerašome, nes rekomenduotume jų dėti pagal savo skonį, malant ir vis pauostant, tik keli patarimai:
- anyžiaus 1 žvaigždutė, nu max 2, jeigu tikrai esate jo gerbėjas
- gvazdikėlių max 10
- cinamono lazdelės būna skirtingo kvapnumo, tad jeigu labai kvapnios rinkitės 1, kitu atveju 2
Tai tiek. Turim? Maaaaalammmmmmm kavamale!!!
Prieskonių mišinį laikome sandariame stikliniame inde su dangteliu.
O toliau ko prireiks toliau?
- Šoninės – rekomenduojame rinktis kuo liesesnę ir vienodo storio, nes skirtingai keps ir nesigaus visa gardžiai traški
- Padažui: sojos, šviežio imbiero, medaus, saldžiai aštraus padažo
Tai susitinkam po kelių dienų ir trinsim šoninę, paliksim parai marinuotis, o tada…. kepsim 🙂