Burokėlių šokoladainis

Šis receptas buvo išbandytas dar vasarą, vėliau buvo transformuotas net į tortą vienam mielam žmogeliukui, o galiausiai… skaniausia jo versija tapo su sūdyta karamele ir riešutų trupiniais… mmmmm puikus pyragas tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek šiaip pasilepinti 🙂

Ačiū už receptą Daliai iš Septyni virtieniai. Kodėl šis? Burokėlių braunio receptų rasite ne vieną, tačiau šis mus sužavėjo savo paprastumu ir tuo, kad pagalvota kaip greitai paruošti, kuo mažiau indų sutepti.

Reikės:

  • 500-550 g burokėlio
  • 150 g šalto sviesto
  • 150 g šokolado (ne mažiau 70% kakavos)
  • šauktelio vanilės pastos
  • 100 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g miltų
  • 25 g kokybiškos kepinių kakavos
  • kupino šaukšto sūdytos karamelės
  • saujos kitos skrudintų lazdynų riešutų be luobelės

Burokėlius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į pasūdytą vandenį ir išvirkite.

Kol virs burokėliai, susmulkinkite šokoladą, sviestą.

Išvirus burokėliams, juos nukoškite ir į tą patį indą sudėkite sviestą, šokoladą. Viską blenderiuokite, kol gausite vienalytę masę. Kol trinsite masė šiek tiek pravės.

Į gautą masę sudėkite kiaušinius, vanilės pastą, cukrų, išmaišykite.

Miltus sumaišykite su kakava, sudėkite į tešlą, viską permaišykite.

Viską perpilkite į kepimo indą ir kepkite 170°C orkaitėje su vėjeliu 30 minučių.

Rekomenduojame rinktis formą, kad kepinys būtų 4-5 cm storio, tuomet jis labai gražiai susipjaustys gabaliukais ir porcijuosis.

Iškeptą pyragą dar karštą aptepkite sūdyta karamele ir pabarstykite kapotais riešutais, tuomet palikite atvėsti ir pjaustykite.

Pyragas drėgnas, tirptas burnoje, bet tikrai nėra purus. Dėl savo drėgmės ilgai negalės stovėti nevalgomas, tad netaupykite 🙂

Print Friendly, PDF & Email