Apelsininė vištiena kiniškai

Kinijaaaaaa!!!! Mintyse slaptai svajojome naujuosius sutikti tolimam kraštai ir štai… šią savaitę, ir net sekančią, ragausime Kinijos skonių. Mūsų puslapyje yra ne vienas receptas įkvėptas šios šalies, tačiau šis receptas patiko tiek mažam (tiesa be padažo), tiek dideliam. Tai patiekalas, kurio nesigaus palikti kitai dienai, nes viskas sulips ir jau nebebus taip skanu, pasiruošti daug nereikia, indų sunaudosite, tačiau… skonis atpirks visas vargus kuomet po visko reiks suplauti indus 🙂

Šiam bandymui įkvėpė šis receptas. Galite drąsiai eksperimentuoti tiek su kalakutiena, tiek su kiauliena.

#karantinoskoniukeliones po spalvingą Kiniją! Keliaujam drauge?

Reikės:

  • 600-700 svaro be kaulų vištienos krūtinėlės be odos, supjaustytos 1 colio gabalėliais
  • 8 kupini šaukštai kukuruzų miltų
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 250 ml augalinio aliejaus
  • 1/2 šaukštelio juodgrūdžių arba sezamo sėklų
  • ryžių patiekimui

Marinatui:

  • 200 ml vištienos sultinio
  • 100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 70 g cukraus
  • 60 ml baltojo vyno acto
  • 65 ml šviesaus sojos padažo
  • 2 skiltelės česnako
  • vieno apelsino žievelės
  • 1 arbatinio šaukštelio Sriracha ar kito čili padažo pagal skonį
  • 2 cm šviežio imbiero
  • šiek tiek maltų pipirų

Pradėkime nuo marinato: sumaišykite dubenyje visus ingredientus. Nusemkite 200 ml marinato, iš jo gaminsime padažą. Į likusį marinatą sumeskite kubeliais supjaustytą vištienos krūtinėlę. Palikite marinuotis 20-30 minučių. Kol vištiena marinuosis išvirkite ryžius ir laikykite juos šiltai.

Kai vištiena jau pamarinuota, nupilkite marinatą, išplakite kiaušinius ir sumeskite vištieną į juos. Apvoliokite visus gabalėlius.

Maišelyje sudėkite 6 šaukštus kukuruzų krakmolo, vištieną imkite iš kiaušinių plakinio, šiek tiek nukratykite kiaušinio plakinį ir meskite į maišelį su kukuruzų krakomolu. Skubiai maišelį užriškite, ir vartykite, kol nebeliks sausų miltelių, o visi vištienos gabalėliais pasidengs.

Toliau pasiruoškite padažą iš likusio marinato. Į jį įmaišykite vieną 2 šaukštus kukurūzų krakmolo (jei naudosite bulvių, tai maišykite tik vieną), užkaiskite ir šildykite kol pradės tirštėti, laikykite šiltai.

WOk ar kitoje gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištienos gabaliukus padalinkite į 4-5 dalis ir po vieną apkepkite 1-2 minutes ne daugiau. Būkite atsargūs, aliejus labai karštas, nenusideginkite. Apkepintą vištieną dėkite ant popierinio rankšluosčio, kuris suges riebalų perteklių. Tuomet vištieną perkelkite į padažą. Taip iškepkite visas vištienos dalis ir kiekvieną apvoliokite padaže.

Patiekite su ryžiais ir pabarstykite juodgrūdėmis. Valgykite nedelsdami.

Print Friendly, PDF & Email