Lėtai keptas šerno kumpis

Kai pamačiau receptą Nidos tinklaraštyje už keliu minučių iš šaldiklio jau ėjau išsitraukti šerno kumpio… Mantas klausiamai žiūrėjo ar ir vėl gaminsiu guliašą? Šį kart – kepsiu lėtai… 9 valandas 🙂 Jo reakcija buvo juokinga, kiek tu išnaudosi elektros? Atsakymas nokautas – padiskutuosim, kai paragausi 🙂 ir išties, jis tikrai nebeklausė kiek tos elektros išnaudojau, nes mėsa tirpo burnoje, skanino mūsų pusryčius ir pietus į darbą. Vienam kilogramui kumpio sudoroti prireikė savaitės, bet jau vėl mąstau… ką toliau kepti… lėėėėėėėėėėėėėėėėėėtai 🙂

Reikės:

  • svogūno
  • 5 skiltelių česnako
  • saujos šviežių petražolių
  • 1 kg mėsos (aš kepiau šerną)
  • 2 v.š. mėgstamo marinato žvėrienai
  • 1 v.š. aliejaus
  • 50 ml obuolių sidro acto (rinkitės švelnų)

Mėsą įtrinkite marinatu ir galite net palikti pasimarinuoti per naktį, jeigu rytoj dieną kepsite. Tačiau tai nebūtina, geriausiai rinkitės kepimą būtent nakčiai, tuomet nereiks kankintis, eiti stebėti ir spėlioti „ar ten kas nors vyksta?”, atsikelsit ir jau skanausite 🙂

Kepimo indą (naudojau stiklinį su dangčiu) ištepkite aliejumi, supjaustykite svogūną griežinėliais, sudėkite šiek tiek pasmulkintą česnaką, visą saują petražolių. Guldykite marinatu ištrintą kumpį ir užpilkite actu ir uždenkite.

Dėkite į šaltą orkaitę, užkaitinkite iki 90 laipsnių ir palikite 9 val., net jei keps ir daugiau per naktį, tikrai blogiau nebus ir garantuotai niekas neprisvils 🙂

Dar karštą mėsą suplėšykite šakute ir užpilkite padažo, kuris gavosi po troškinimo inde.

Puikiai tiks sumuštiniams ir salotoms 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × 4 =