Riešutų ir cukinijos šaldytas sluoksniuotas tortas

Mėgstu stebinti… mėgstu dovanoti įspūdžius… patyrimus… atradimus… mėgstu šypsotis paslaptingai, kai kolegos bando atspėti paslaptingą ingredientą… pasislėpusį mano atsivežtame skanėste 🙂 tai nebūtinai būna saldus kepinys, tai gali būti ir žvėrienos kąsnelis, keksas su slaptu priedu… arba ledus… primenantis tortas be lašelio miltų, grietinėlės, net be cukraus 🙂 šį slaptuolį gaminau grynai dar pernai vasarą pagal receptą kuomet tikrai norėjau priversti gerai pasukti galvas ragaujant ir spėliojant, tiesa be viršutinio braškių ir kakavos sluoksnio, tad dar paeksperimentavus su kitais riešutais, agavų sirupu ir riešutų sviestu kartu su Arimex pasiruošėm skaniom gaiviom Šv. Velykom 🙂

Reikės (24cm skermens formai, išimamu dugnu):

  • 150 g anakardžių + papuošimui
  • 50 g Arimex datulių be kauliukų
  • 100 g Arimex migdolų
  • 90 g Arimex lazdyno riešutų
  • žiupsnelis druskos
  • kokosų aliejaus formai ištepti
  • 1 cukinija (maždaug 280-300 g)
  • 3 v.š. riešutų sviesto
  • 1 laimo citrinos sulčių
  • 3 v.š. agavų sirupo (galima pakeisti medumi)
  • 6 v.š. šaldytų trintų braškių
  • 2 v.š. saldžios kakavos miltelių

Anakardžių riešutus, šiek tiek atidėję papuošimui, užpilkite iš vakaro šaltu vandeniu. Taip pat užpilkite ir datules.

Sumalkite migdolų ir lazdynų riešutus, sudėkite smulkintas datules, druską ir sutrinkite iki vientisos trupininės masės.

Formą ištepkite kokosų aliejumi, dėkite sluoksnį maltų riešutų su datulėmis. Sluoksnį tolygiai išlyginkite formoje.

Trintuvėje sutrinkite mirkytus anakardžius su nulupta, smulkinta cukinija. Pridėkite riešutų sviesto, išspauskite laimo sultis, pagardinkite agavų sirupu. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į formą. Sluoksnį išlyginkite.

Braškes sutrinkite, sumaišykite su saldžios kakavos milteliais ir sudėkite į formą paskutinį sluoksnį.

Tortą laikykite šaldiklyje per naktį arba kol tieksite. Prieš patiekiant išimkite iš formos ir palaikykite kambario temperatūroje bent 30 minučių. Puoškite anakardžių riešutais ir pjaustykite aštriu peiliu jau prieš pat patiekiant.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

11 + 20 =