Pamenat prieskonių mišinį? Spėjot įsigyti? Jei taip – pradėkim marinuoti traškią šoninę 🙂 jei ne – dar gi turite laiko, jeigu norit spėti pasimėgauti šią savaitę, kuri #KarantinoSkoniuKelionese yra dedikuota Kinijai 🙂
Receptas įkvėptas bbcgoodfood
Reikės:
- Šoninės – rekomenduojame rinktis kuo liesesnę ir vienodo storio, nes skirtingai keps ir nesigaus visa gardžiai traški
- 2 šaukštelių druskos
- 2 šaukštelių prieskonių mišinio
- Padažui: 4 šaukštų sojos, šviežio imbiero 2 cm, šaukšto skysto medaus, 2 šauktų saldžiai aštraus padažo
Šoninę nuplaukite ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Labai aštriu peiliu supjaustykite odelę kvadratukais.
Sumaišykite druską su prieskonių mišiniu ir įtrinkite šoninę. Palikite marinuotis šaldytuve per naktį, galite net parą.
Marinuotą šoninę prieš kepimą palaikyti kambario temperatūroje kad sušiltų.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C, šoninę, odele į viršų, dėkite ant grotelių, o po ja būtinai indą riebalams surinkti. Kepkite 10 minučių.
Sumažinkite karštį iki 160 °C ir kepkite 30 minučių arba kol odelė taps traški. Kepimo laikas gali skirtis nuo orkaitės ir gabaliuko dydžio, tad būtinai tikrinkite ar jau traški. Galite net pabaigoje įjunti grill kepimą iš viršaus tik būkite atsargūs, stebėkite, nes lbai greitai galite sudeginti, mes vos vos… nesudeginom 🙂
Iškeptą šoninę ištraukite, palikite 10 minučių pastovėti ir tuomet pjaustykite.
Patiekite su padažu, kuriam tiesiog sumaišykite visus ingredientus.