Kiniški koldūnai

Šis receptas – paskutinis iš kelionės po spalvingą Kiniją. Keliavome po šią tolimą šalį netgi dvi savaites, tačiau be mažų vieno kąsnio koldūniukų, virtų garuose, Domas neleido šios savaitės užbaigti. Darbo šiems mažyliams reikia įdėti, virti galima garų puode, specialiame bambuko dangtyje ant puodo ar keptuvės, ar tiesiog keptuvėje pakepiant ir poto užpylus vandeniu pabangiant troškinti. Pasirinkite sau tobuliausią variantą, o mes vėl traukiame savo bambuko indą, kuris labai pagardina garuose verdamus koldūnus, tačiau turi vieną minusą – valgyti reikia nedelsiant, nes vėsta žaibišku greičiu.

#karantinoskoniukeliones po tolimą Kiniją jau baigiasi, nuo kitos savaitės jau kelsimės į Afrikos žemyną ir ragausime Pietų Afrikos Respublikos receptus. Oj bus įdomu 🙂

Reikės tešlai:

  • 480 g miltų (papildomai kočiojimui)
  • dosnas žiupsnio druskos
  • 5 šaukštų aliejaus
  • 255 ml verdančio vandens

Reikės įdarui:

  • mėgstamo faršo – tinka tikrai visi, o mes rekomenduojame jautienos
  • kiniško kopūsto, ypač rekomenduojame jei rasite naudoti violetinį, taip tik įdomiau
  • kiniškų prieskonių mišinio arba bet kokių savo mėgstamų prieskonių
  • druskos ir pipirų pagal skonį ir pasirinktus prieskonius

Pradėkite nuo įdaro. Tikslių proporcijų nerašėme, nes labai priklauso nuo faršo, tad naudokite tokią taisyklę – 2 dalys kopūsto, 1 dalis faršo. Labai smulkiai supjaustykite kiniško kopūsto lapus, bet nenaudokite tų kietų baltų dalių. Sumaišykite kopūstus su žiupsniu druskos, paminkykite, tuomet sudėkite faršą ir kitus prieskonius. Viską sumaišykite. Įdaras paruoštas.

Tešlai sumaišykite miltus su druska, užpilkite aliejų, verdantį vandenį, greitai šaukštu permaišykite ir verskite ant darbastalio. Jeigu galite minkykite, jeigu karšta – palaukite kelias minutes. Tešla iš pradžių gali lipti nenoriai, todėl ją reikia minkyti minkyti, kol taps elastinga, nebelips prie rankų. Štai tuomet jau pasiruošę ją kočioti. Kočiokite plonai, svarbu dirbkite greitai, nes vėstant tešla ims kietėsi ir plyšti.

Iškočiotoje tešloje išspauskite apskritimus ir formuokite koldūniukus. Formos čia irgi gali būti įvairios bet pabandykite padaryti ir štai tokias keturkampes žvaigždes, kaip Domas pavadino. Imkite tešlos apskritimą, dėkite įdaro maždagg tiek

Suimkite per vidurį, štai taip

Tuomet dėkite ant darbastalio, suimkite priešingus kraštus

Gaunasi tokia dali keturlapė gėlytė

Užspauskite visus lapelių kraštelius ir štai keturkampis koldūniukas paruoštas 🙂

Virkite garuose ~6-7 minutes, labai priklauso nuo dydžio, tad pirmąją partiją ragaukite. Patiekite su lengvai sūriu sojos padažu. Skanaukite nedelsiant. Jeigu liks – kuo smarkiai abejojame – kitą dieną apkepkite ant ghee sviesto

Print Friendly, PDF & Email