Pietų Afrikos Respublikos troškinys

Nuo ko prasidėjo šios savaitės kelionė? Nuo rekomendacijų! nes Pietų Afrikos respublika atrodė nepasiekiama. Ačiū Jolitai ir jos draugei už puikius rekomenduotus receptus, kurie įkvėpė surasti šį receptą ir iškarto suintrigavo, kad tai netgi du receptai viename: vieną dieną skanavome spalvingą troškinį, o kitą dieną kepėme, kaip patys juokėmės, Pietų Afrikos burgerius, tai ką ragaujam?

#KarantinoSkoniuKeliones po egzotišką Afriką 🙂

Reikės:

  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukštelio malto imbiero
  • 1-2 šaukštelių smulkinto česnako (maždaug 4 skiltelės)
  • 2 šaukštelių ciberžolės
  • 1 šaukštelio rūkytos saldžiosios paprikos
  • kubeliais konservuotų pomidorų skardinė (~240-250 g)
  • 500 g maltos jautienos
  • 3 vidutinių kubeliais pjaustytų bulvių
  • 1 puodelio šaldytų žirnelių ir morkų
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • šviežių petražolių patiekimui

Gilioje keptuvėje pakaitinkite aliejų, sudėkite prieskonius ir minutę pastoviai maišant kepinkite, kas jie sušiltų ir atsiskleistų aromatai.

Tuomet sudėkite česnakus (jeigu mėgtate svogūnus, dabar ir jam laikas būtų) ir pakepinkite.

Dabar pats laikas konservuotiems pomidorams. Patroškinkite 3 minutes.

Sutrupinkite jautienos faršą, sudėkite bulvių kubelius ir viską sumaišykite. Palikite troškintis ant ltos ugnies 15 minučių arba kol bulvės suminkštės.

Pamaišykite , pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite šaldytus žirnelius ir morkas. Permaišykite ir palikite pastovėti 5 minutes. Tuomet jau galite ragauti, tik būtinai palikite likučių rytojaus receptui 🙂

Print Friendly, PDF & Email