PAR mėsainiai (Vetkoek)

Taip taip. Jie tikrai atrodo kaip mėsainiai su spalvingomis akytėmis bei besišypsančiomis burnytėmis 🙂 Ir tai vienas iš tų receptų, kuriuos kepsime vėl ir vėl ir vėl savo virtuvėje. Dėl aliejaus dūmų rekomenduoti kepti kazane lauke arba įsijungti garų ištraukimą nuo pat pirmų minučių didžiausiu galingumu. Vetkoek – yra pietų Afrikos gatvės maistas. Taip pat tai laikoma daugiau užkandžiu, bet tooooks sotumas, kad drąsiai pasotins net kaip pagrindinis pietų patiekalas.

Yra net keletas patiekimo būdu:

  • saldus – su abrikosų džemu, visai kaip mūsų mielinės spurgos
  • užkandžio – su sūriu
  • sotesnis – su maltos mėsos troškiniu

Būtent tą troškinį ir gaminome vakar, planuodami šiandien kepti šias spurgas primenančias bandeles. Beje tikrai tiks bet koks troškinys, ypač jei reikia sunaudoti likučius.

#KarantinoSkoniuKeliones po tolimą Pietų Afrikos Respubliką šiandien baigiame, o rytoj jau nersime į siautulingus Ispanijos skonius 🙂

Bandelėms reikės (gaunasi maždaug 16 vnt):

  • 700 g kvietinių miltų (+papildomai minkymui)
  • 7 g sausų mielių
  • 2 šaukštelių druskos
  • 3 šaukštų cukraus
  • ~400 ml šilto vandens
  • petražolių arba kalendrų patiekimui (nebūtina)

Jeigu turite mieles, kurios tinka maišyti su miltais, taip ir padarykite. Sumaišykite mieles su miltais, druska, cukrumi, tuomet užpilkite vandeniu ir minkykite. Gali trūkti vandens, dėkite labai labai po ne daug, kol tešla jau sulips ir minkykite kol pasidarys elastinga, beveik nebelips prie rankų.

Jeigu mielės nemaišomos su miltais, tuomet jas sumaišykite su cukrumi, šiltu vandeniu ir palikite 5 minutes suaktyvėti. Tuomet sudekite miltus, druską ir užminkykite tešlą.

Užminkytą tešlą dėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai 1-2 valandas, kol vis tešlos masė padvigubėja.

Tuomet išverskite ją, su papildomais miltais iškočokite iki 2-3 cm storio. Išspauskite apvalius storulius blynus ir kepkite aliejuje.

Labai svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, nes sudegs paviršius, o viduje liks žalia tešla. Tik sudėję į karštą aliejų stebėkite, vartykite, tuomet iškeps tolygiai ir gražiai apvalios. Kepimo priklausomai nuo dydžio trunka 3-5 minutes. Pirmosios partijos kepimo metu stebėkite koks Jūsų laikas pagal aliejaus karštumą ir bandelių didumą.

Iškeptas bandeles perkelkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite atvėsti, tuomet jas pavyks lengvai įpjauti.

Atvėsintą bandelę įpjaukite, įdėkie 1-2 dosnius šaukštus maltos mėsos įdaro, pabarstykite kapotomis petražolėmis arba kalendromis ir skanaukite.

Print Friendly, PDF & Email