Kai #KarantinoSkoniuKeliones pasuko link Ispanijos, pirma galvoje suskambo paelja… su jūros gėrybėmis, kvapnia dešra ir ryžiais… Mmmmmm jau akyse atrodo matau tą kubiną gėrio dubenėlį… Bet jis taip ir liko tik mintyse 🙂 mes nuklydome į Kataloniją ir skanavome tiek saldaus, creme brulee primenančio, deserto, tiek nuostabaus skonio įdarytų makaronų, bet dabar… apie desertą 🙂
Reikės (4 indeliams):
- 4 didelių kiaušinių trynių (rinkitės L arba XL)
- 70 g smulkiojo cukraus
- 2-3 šaukštų kukurūzų miltų (jeigu kiaušiniai mažesni, dėkite 3)
- 1 tarkuotos apelsino žievelės
- 1 tarkuotos citrinos žievelės
- 250 ml pieno
- 250 ml riebios grietinėlės
- rudojo cukraus pabarstyti
Dideliame inde suplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki vientisos baltos masės
Tuomet sudėkite tarkuotas apelsino ir citrinos žieveles
įsijokite kukurūzų miltus
masę nuolat maišant, lėtai supilkite pieną, grietinėlę, pridėkite cinamono lazdelę ir viską perpilkite į puodą storu dugnu
kaitinkite kremą ant mažos ugnies, pastoviai maištant, kol sutirštės ir braukiant per puodo dugną jausite pasipiešinimą. Jokiu būdu neperkaitinkite, nes iškeps ir prisvils.
Sutirštėjus nukoškite per sietelį į patogų pilstymui indą, čia labai tinka kavinukas
kremą išpilstykite į keramikinius suflė indelius, sudėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį
Kitą dieną, pabarstykite kremo paviršiu ruduoju cukrumi, ir užkepkite orkaitėje su grulio funkcija, kad cukrus karamelizuotųsi. Kremo neperkepkite, patiekite iš karto.