Canalons arba įdaryti makaronai ispaniškai

Originaliai šis receptas yra kilęs iš Italijos krašto, tačiau tradiciškai kepamas Katalonijoje, kai švenčiama Trijų Karalių šventė. Iš pirmo žvilgsnio atrodo nieko neypatingi, bet per šią savaitę gaminom jau antrą kartą, o taip būna tikrai retai. Tad receptą užsirašome ne tik dėl savęs, bet ir kad Jus sudomintume paragauti, nesibaiminant netrumpo ingredientų sąrašo.

#Karantinoskoniukeliones po spalvingą Ispaniją su šiuo receptu jau baigiasi, o nuo rytojaus nersime į rytietiškus Maroko skonius, kas kartu?

Reikės (3-4 porcijoms):

  • 12-16 cannelloni makaronų vamzdelių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • mažo saldaus svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 150 g maltos paukštienos
  • 100 g maltos jautienos
  • 100 g maltos kiaulienos
  • 2-3 vištienos kepenelių
  • 200 g konservuotų pomidorų savose sultyse
  • 1 lauro lapo
  • 55 g tarkuoto parmezano sūrio
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Reikės padažui:

  • 750 ml pieno
  • 3 česnako skiltelių
  • žiupsnio šviežio muskato riešuto
  • džiovintų čiobrelių ir petražolių
  • 55 g sviesto
  • 55 g miltų
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Pradėkite nuo makaronų įdaro. Pakepinkite smulkintes česnakus ir svogūną. Sudėkite maltas mėsas, šiek tiek pasmulkintas kepenėles. Viską kepkite, kol apkeps, tuomet supilkite pomidorus, įmeskite lauro lapą, pagardinkite druska, pipirais ir palikite troškintis 20 minučių.

Tikrai nepagailėkite įdėti kepenėlių, nes jos padaro įdarą labai labai gardų, o likusį jų kiekį tikrai galite panaudoti pavyzdžiui paštetui 🙂

Po 20 minučių išimkite lauro lapą ir visą įdarą sutrinkite iki vientisos masės. Būtent šio žingsnio tikrai nepraleiskite, jis padaro įdarą ypatingai švelnų ir gardų.

Įdaras paruoštas, prikimškite juo makaronus.

Toliau padažo eilė. Išlydkite sviestą, pakepinkte česnakus, supilkite miltus, pakepinkite ir palengva pilkite pieną, viską maišykite. Turi gautis tirštas padažas. Pagardinkite muskatu, čiobreliais, petražolėmis, druska ir pipirais. Viską išmaišykite. Mes dažnai tokiam padažui naudojame vietoj druskos sultinio kubelį, pabandykite ir Jūs 🙂

Į kepimo indo (galite naudoti vieną didelį arba kelis porcijinius) dugną įpilkite padažo. Sudėkite įdarytus makaronus, užpilkite padažo, pabarstykite tarkuotu parmezanu ir palikite subrinkti 30 minučių.

Po 30 minučių, makaronus kepkite 220 °C orkaitėje kol suburbuliuoja ir paviršius paskrunda. Patiekite ir skanaukite.