Menkė romesco padaže

Kad jau dauguma nusprendėme, tai keliauti po gardžią Ispaniją leidžiame sau ir antrą savaitę, nes nuuuuu tiek dar dar norėjosi paragauti, o savaitė prabėgo akimirksniu, taigi kolkas Rytus atidėjome kitai savaitei, o Jus kviečiame išbandyti ir paragauti labai gardaus bei paprasto ispaniško recepto, kuriam mus įkvėpė garsiojo Ramzio knyga „Pasaulio virtuvės”

#KarantinoSkoniuKeliones po gardžią Ispaniją

Reikės (4 porcijoms):

  • 700-800 g menkės file
  • 3 šauktų alyvuogių aliejaus
  • 100 g anakardžių riešutų (originale naudoja migdolus, manome tiks bet kokie Jūsų mėgstami riešutai)
  • 400-500 g konservuotų pomidorų su prieskoniais arba naminio pomidorų padažo
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 lauro lapo
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 85 g sužiedėjusios duonos arba (50-60 g moliūgų sėklų arba saulėgražų išspaudų tiems, kurie negali valgyti su duona dėl sudėtyje esančių miltų)
  • geros saujos plačialapių petražolių
  • 3-4 šaukštų vandens
  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto
  • saujos kedrinių pinijų (nebūtina)

Pradėkite nuo žuvies file ir ją gerai išvalykite nuo ašakų.

Keptuvėje su aliejumi pakepinkite smulkintus česnakus ir riešutus. Išgriebkite juos kiaurasamčiu ir sudėkite į virtuvinę trintuvė su peiliais.

Toje pačioje keptuvėje patroškinkite 5 minutes pomidorus su lauro lapu, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Supilkite į trintuvę šalia česnakų ir riešutų.

Užpilkite vandeniu, vyno actu, sudėkit duonos trupinius, petražoles ir viską sumalkite iki vientisos rupios masės. Ji nebus skysta, greičiau panaši į košę.

Kepimo indą patepkite aliejumi, dėkite menkės file ir visą ją padenkite paruoštu padažu. Pabarstykite jeigu turite kedrinėmis pinijomis.

Kepkite 180 °C orkaitėje 20 minučių. Patiekite su žaliomis salotomis, daržovėmis ir daigais. Pas mus lėkštėje puikiai su sultenėmis, gražgrastėmis įsitaisė ir gardžiosios Žali žali – skonių atradimai spindulinės pupuolės 🙂

Print Friendly, PDF & Email