Tobuli šašlykai granatų sultyse

Kas nustatė, kad šašlykai kepami tik vasarą? Jie tikrai super iškepa ir rudenį ir net žiemą 🙂 ypač kai ji nelepina sniegu ir kartais net išmuša iš vėžių pliusine temperatūra… belieka tik kepti ir lepintis nesibaigiančiu grill 🙂 tad šis puikus http://kasuvalgyti.lt receptas neleido laukti kitų metų vasaros ir buvo išbandytas 🙂

Saslykai granatu sultyse (2)6

Reikės:

  • 2 kg kiau­lie­nos sprandinės
  • 4 vnt svogūnų
  • 500 ml tikrų granatų sulčių
  • 3 v.š. raudonojo vyno acto
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Kiaulienos sprandinę supjaustykite mėgstamo dydžio gabaliukais, nepamažinkite ir nepadauginkite.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, rankomis paskaidykite ir sumaišykite su mėsa, druska bei pipirais. Viską gerai, stipriai pamasažuokite kokias 10 min.

Užpilkite granatų sultimis ir vyno actu, permaišykite ir palikite per naktį.

Maukite ant iešmų ir kepkite ant ugnies pavartant 5-10 min trukmė priklausys nuo ugnies karščio, neperkepkite. Pirmiausiai geriau apskrudinkite, poto lėtai kepkite.

Saslykai granatu sultyse (5)6

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

three × two =