Kai jis kepė kvepėjo namai… bet buvo vasara… dabar tai tik skanus prisiminimas, kai už lango… barbena rudeniškas lietus… lepinantis… užburiantis ir įkvepiantis vėl kepti ir kvėpinti namus 🙂
- 175 g miltų
- 50 g cukraus pudros
- žiupsnelis druskos
- 100 g šalto sviesto
- 1 apelsino žievelės
- 1 citrinos žievelės
- 1 L dydžio kiaušinio trynio
Reikės įdarui:
- 2 L dydžio kiaušinių baltymų
- 1 L dydžio kiaušinio trynio
- 35 g grietinėlės skonio pudingo
- 120 ml pieno
- 120 g rikotos sūrio
- 5-6 didelių slyvų
- 3 v.š. cukraus
- migdolų riekelių papuošimui
Visus pagrindui skirtus birius produktus ir žieveles sumaišykite. Įtarkuokite šaltą sviestą ir trupinkite pirštais iki vientisos trupinių masės. Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite tešlą, iš kurios suformuokite kepimo formoje išimamu dugnu krepšelį ir 30 min palaikę šaldytuve iškepkite 180 karštumo orkaitėje 12-15 min.
Baltymus suplakite su cukrumi iki putų. Pudinga sumaišykite su pienu. Rikotą ištrinkite su tryniu. Pudingą su pienu ir rikota sumaišykite, atsargiai įmaišykite plaktus baltymus. Viską tolygiai paskirstykite iškeptame tešlos krepšelyje.
Sudėkite ant viršaus slyvų puseles ir apibarstykite migdolų riekelėmis.
Kepkite 160 karštumo orkaitėje 45 min, jeigu ruduoja – pridenkite folija.