Kokosinis tiramisu

Tiramisu… itališkas desertas… kurio dar pati negaminau, daug kur esu valgius, bet… tikrojo pabandyti paragauti mėginsime rugsėji.. Romoje 🙂 o kolkas tik labai į jį panaši variacija mano virtuvėje arba dar vienas kokosinio torto „Malibu pakrantėje” variantas 🙂

Reikės:

  • Ladyfinger sausainių
  • 180 ml Damų likerio (naudojau toffee ir apelsinų skonio)
  • 400 g kokoso pieno
  • 500 g švelniosios varškės
  • 100 ml cukraus (jeigu naudosit saldžią varškės masė, siūlyčiau pradžiai dėt tik 50 ir ragaut 🙂
  • 50 ml Malibu likerio
  • 3 a.š. želatinos
  • 6 marinuotų apelsinų papuošimui (arba tiesiog karamelizuotų žievelių)
  • 3 saldainių „Miglė” (arba bet kokio šokolado)

Šiek tiek susmulkiname Ladyfinger sausainius. Vienai taurei aš padalinau vieną sausainį į 3 dalis ir dar pridėjau kito trečdalį 🙂

 Sausainius apipilame likeriu. Vienai taurei po 30 ml. 

 

Neišsigaskit, likeris tikrai susigers, taures pavartome, sausainius suguldome ir paliekame 1-2 min.

 

Želatiną užpilame 200 g kokoso pieno ir paliekame 20 min kol išbrinks. Garų vonelėje, pastoviai maišant ištirpiname, svarbiausia – neužviriname. Atvėsiname. Varškę išsukame su 400 g kokosų pienu, supilame likerį, cukrų, gerai išmaišome. Pravėsusią želatiną įmaišome į varškės masę ir gerai išmaišome. 

Gautą masę po puse samtuko pilame ant likeriu primirkusių sausainių.

Vėliau padalinam visą masę po lygiai, gavosi 6 taurės deserto 🙂

Statome į šaldytuvą ir po 5-10 minučių kai masė pradeda stingti, papuošiame apelsinais, kuriuos pirma nusausiname.

 

Prieš patiekiant puošiame tarkuotu „Miglės” saldainiu arba šokoladu 🙂 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Kokosinis tiramisu

  1. kur aš buvau… nu buvau tortą įdėjus, o ši paprasta variacija užgimė visai netikėtai 🙂 ir pateisino net išrankiausių lūkesčius 🙂

  2. Puikus desertas! Norėčiau dabar vieno indelio 😀 Tik kur tu buvai prieš dvi dienas, kai man reikėjo tokio paprasto deserto, sukau galvą ką skanaus pagaminti, kai turėjau svečių 🙂 tas desertas būtų tikęs labai labai 🙂

Komentuoti: admin Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

four × 1 =