Tiramisu… itališkas desertas… kurio dar pati negaminau, daug kur esu valgius, bet… tikrojo pabandyti paragauti mėginsime rugsėji.. Romoje 🙂 o kolkas tik labai į jį panaši variacija mano virtuvėje arba dar vienas kokosinio torto „Malibu pakrantėje” variantas 🙂
Reikės:
- Ladyfinger sausainių
- 180 ml Damų likerio (naudojau toffee ir apelsinų skonio)
- 400 g kokoso pieno
- 500 g švelniosios varškės
- 100 ml cukraus (jeigu naudosit saldžią varškės masė, siūlyčiau pradžiai dėt tik 50 ir ragaut 🙂
- 50 ml Malibu likerio
- 3 a.š. želatinos
- 6 marinuotų apelsinų papuošimui (arba tiesiog karamelizuotų žievelių)
- 3 saldainių „Miglė” (arba bet kokio šokolado)
Šiek tiek susmulkiname Ladyfinger sausainius. Vienai taurei aš padalinau vieną sausainį į 3 dalis ir dar pridėjau kito trečdalį 🙂
Sausainius apipilame likeriu. Vienai taurei po 30 ml.
Neišsigaskit, likeris tikrai susigers, taures pavartome, sausainius suguldome ir paliekame 1-2 min.
Želatiną užpilame 200 g kokoso pieno ir paliekame 20 min kol išbrinks. Garų vonelėje, pastoviai maišant ištirpiname, svarbiausia – neužviriname. Atvėsiname. Varškę išsukame su 400 g kokosų pienu, supilame likerį, cukrų, gerai išmaišome. Pravėsusią želatiną įmaišome į varškės masę ir gerai išmaišome.
Gautą masę po puse samtuko pilame ant likeriu primirkusių sausainių.
Vėliau padalinam visą masę po lygiai, gavosi 6 taurės deserto 🙂
Statome į šaldytuvą ir po 5-10 minučių kai masė pradeda stingti, papuošiame apelsinais, kuriuos pirma nusausiname.
Prieš patiekiant puošiame tarkuotu „Miglės” saldainiu arba šokoladu 🙂
kur aš buvau… nu buvau tortą įdėjus, o ši paprasta variacija užgimė visai netikėtai 🙂 ir pateisino net išrankiausių lūkesčius 🙂
Puikus desertas! Norėčiau dabar vieno indelio 😀 Tik kur tu buvai prieš dvi dienas, kai man reikėjo tokio paprasto deserto, sukau galvą ką skanaus pagaminti, kai turėjau svečių 🙂 tas desertas būtų tikęs labai labai 🙂