Keptų paprikų užtepėlė

naujasis kulinarinis hitas Virtuvės mitų griovėjų knygą „7 ingridientai” 🙂 ilgai gulėjusi Ramzio knyga „Pasaulio virtuvės” dar galės palaukt… nes „7 ingridientai” išties sužavėjo paprastumu ir… skanumu 🙂 tad vos pasitaikius progai… ilgai laukta viešniai iš sostinės 🙂 laisvadienio pietų meniu buvo beveik visas iš tos knygos 🙂 taigi… pirmasis… užkandukas… gamintas dar iš vakaro 🙂

Reikės:

  • 1 didelės arba 2 mažesnių raudonųjų paprikų
  • 2 svogūnai (savaime suprantama jų pas mane nebuvo 🙂 )
  • 6 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 200 g šaltai rūkytos šoninės
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 400 g maskarponės sūrio
  • 1 sauja šviežių bazilikų (o jų šiaip niekada nebūna per daug )
  • juodųjų pipirų

Paprikas supjaustome mažais kubeliais ir pakepiname ant aliejaus keptuvėje. Jeigu mėgstate svogūna, jį kepinate kartu su paprikomis. 

Daržovėms sumikštėjus, sudedame kubeliais supjaustytą šoninę (tiesa pastebėjau, kad vertėtų nupjaustyt kietąją skūrelės dalį), įdedame pomidorų pastą ir pastoviai maišant kepiname 3 min. Atvėsiname.

Į virtuvinį kombainą sudedame  atvėsintą paprikų masę, maskarponės sūrį ir gerai sutriname iki vientisos masės.

Sudedame smulkiai supjaustytus bazilikus ir išmaišome šaukštu.

 

Gavosi du indeliai po ~320 ml.  Masė iškart gali pasirodyti skystoka, tačiau smagiai tikrai kabinasi, o kitą dieną pastovėjusi šaldytuve šiek tiek sukietėjo, bet taip pat skaniai bei smagiai kabinosi su duoniukais 🙂

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

6 + thirteen =