Prancūziški rageliai su kriaušėmis ir ožkos sūriu

Noriu beproto pasigirti viena kalėdine dovana 🙂 iš kurios jau spėjau pagaminti 3 patiekalus ir vienas jų ypač nustebino net mano mylimuką 🙂 kuris sukramsnojęs pasakė „Negalvojau, kad gali būti TAAAAAAAAAAAAAAAIP skanuuuuu”. Iš tikro skonis tikrai savotiškas, ožkos sūris arba mėgstamas arba ne, bet šis turbūt klasikinis derinys tikrai tobulas ir papildytas riešutų, abrikosų natomis tampa itin turtingas 🙂 AČIŪ Neringiuk už nerealiai skanias idėjas realizuotas tavo naujoje knygoje „Lengvai paruošiami valgiai

rageliai su kriausemis ir ozkos suriu (1)6

Reikės (2 porcijos):

  • 4 prancūziški rageliai
  • 1 sultinga kriaušė
  • 60 gr minkšto ožkos sūrio
  • 4 a.š. džiovintų abrikosų pagardo (originale naudojamas figų džemas)
  • sauja graikinių riešutų
  • šiek tiek apelsinų  skonio balzamiko acto kremo (originale naudojamas klevų sirupas)
  • 150 gr rukolos (gražgarsčių)
  • pusė citrinos (naudojau laimo)
  • šiek tiek graikinių riešutų aliejaus

rageliai su kriausemis ir ozkos suriu (3)6

Prancūziškų ragelių galite nusipirkti jau iškeptus arba išsikepti iš parduotuvėje parduodamų šaldytų. Aš naudojau šaldytus, jie gal buvo mažesni, nei būna pirkti kepyklose, bet užkandžiams mažesni būtų pats tas 2-3 skanūs kasniai, o jei kepsite sau pusryčiams tuomet galite rinktis ir didesnius.

Prancūziškus ragelius perpjaukite pusiau. Sudėkite supjaustytą kriaušę, užtrupinkite ožkos sūrio ir apšlakstykite abrikosų pagardu (arba bet kokiu kitu džemu – tiktų figų, apelsinų, mandarinų).

Ragelius sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, kepurėles padėkite šalia. Kepkite 190 karštumo orkaitėje 7-10 min.

Rukolą (gražgarsčių) salotas pašlaktykite graikinių riešutų aliejumi ir citrinos sultimis, pirštais pamaišykite lengvai.

Iškeptus ragelius pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais ir keliais lašais balzamiko acto kremo (arba originale siūlomu klevų sirupu). Patiekite su rukolos (gražgarsčių) salotomis ir mėgaukite dar šiltais. 

Skanumėėėėėlisssss…. tiesiog murkiu iš malonumo su kiekvienu kąsneliu 🙂

rageliai su kriausemis ir ozkos suriu (2)6

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

two + fourteen =