Tai ne visai uogienė, nors gali būti ir uogienė. Man labai tiko ir kaip pagardas prie mėsos 🙂 subtilus aromatingas skonis tiek kasdienai, tiek dovanai 🙂 Labai džiaugiuosi, kad planuojant savo kalėdinių dovanų menių atradau šį Citrinos žievelės publikuotą receptuką 🙂
Reikės (daugiau nei 1 litrui pagardo) :
- 500 g džiovintų abrikosų
- 300 g cukraus
- 1 l vandens
- 2 citrinų sulčių
- 1 citrinos žievelė
Džiovintus abrikosus nuplauname verdančiu vandeniu, smulkiai supjaustome juostelėmis, pilame vandens ir paverdame 20 min. Paliekame pastovėti per naktį su visu skysčiu.
Kitą dieną į abrikosus supilame cukrų, citrinos sultis ir žievelę. Verdame apie 1 valandą, kol uogienę sutirštės. Į virimo pabaigą nepamirštame kartais pamaišyti, kad neprisviltų.
Supilstome į indelius, sandariai uždarome ir laikome vėsiai.