Kai radau šį receptuką jau žinojau, kad jis tikrai atsidurs ant Kūčių stalo, nors buvo išbandytas ir paragautas dar prieš jas 🙂 o šiaip labai greitai pagaminama skani žuvies užtepėlė 🙂
Reikės:
- 2 x 125 g indeliai aliejuje konservuotų sardinių, nusunktų
- 125 g minkšto sviesto
- 125 g neriebaus minkštojo filadelfijos sūrio
- 2-3 v.š. citrinų sulčių (dėkite po vieną šaukštą ir ragaukite)
- šviežiai maltų pipirų ir druskos pagal skonį
Smulkintuvu iki vientisos masės sutrinti sardines, sviestą, sūrį ir citrinų sultis. Pagal skonį įdėti pipirų ir druskos. Masė sudėti į indelį, išlyginti paviršių. Uždengti ir palaikyti šaldytuve mažiausiai 30 minučių. Patiekti šaltą, papuošus citrinos griežinėliais ir petražolėmis. Super lengva, skani užtepėlė tiek šventiniam stalui, tiek pusryčiams ant duonelės.