Išbandžiau vieną receptuką iš knygos „Azijos virtuvė” nuo A iki Z… kadangi šiuo metu itin aštriai valgyti negaliu, tai šiek tiek sušvelninau produktus pagal savo skonį 🙂 Labai greita, paprasta, skanu tiek su ryžiais, tiek su makaronais 🙂
Reikės (4 porcijos):
- 5 konservuoto ananaso griežinėliai (arba pusė šviežio ananaso)
- 500 g kiaulienos nugarinės
- 2 v.š. sezamų aliejaus
- 1 a.š. harissos (arba kitų aštresnių mėsos prieskonių pagal skonį)
- 1 a.š. rudojo cukraus
- 2 v.š. sojos padažo
- 400 ml kokosų pieno
- 1 saldi raudona paprika
Kiaulieną ir papriką supjaustome plonomis juostelėmis. Ananasą pasmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname kiaulieną, pagardiname prieskoniais, pridedame paprikas, ananasus, cukrų, soją, ~5 min. pakepiname, užpilame kokosų pienu ir troškiname kol sutirštėja, jei trūksta pridedam druskos, pipirų.
Patiekiame su ryžiais arba WOK makaronais.
Aš taip pat turiu šią knygą, kaip tik gavau dovanų, tai vis neprisiruošiu atidžiai įsigilinti į receptus, nors tikiu, kad yra demėsio vertų 🙂
aš ir senai turėjau, bet tik dabar pavarčiau ir keletą receptukų išbandžiau 🙂