Skubu pasidalinti dar vienu išbandytu Neringos knygos „Lengvai paruošiami valgiai” receptu. Kadangi šiuo metu norisi ko nors lengvai virškinamo, bet kartu skanaus ir sotaus, tai toks paruošimas ir padažas šiaip tiktų ne tik žuviai, bet ir paukštienos, švelnesnei mėsai, tad ateityje tikrai bus išbandytas.
Reikės (4 porcijoms):
- 700 gr lašišos filė
- druskos, pipirų
- apelsininių žuvies prieskonių
- alyvuogių aliejaus kepimui
- 4 v.š. skysto medaus
- 4 v.š. citrinos sulčių
- 4 v.š. sojos padažo
- 2 v.š. garstyčių (originale naudojamos grūdėtos)
- 3 v.š. sezamų sėklų
Lašišos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite druska, pipirais, prieskoniais ir palikite pasimarinuoti 15-20 min.
Padažui sumaišykite medų, citrinos sultis, sojos padažą, garstyčias. jeigu neturite skysto medaus, ~ 20 sekundžių pašildykite kietą medų mikrobangų krosnelėje.
Lašišą pakepinkite ant karšto aliejaus, aš dar įlašinau kelis lašus sezamų aliejaus dėl kvapnumo. Užpilkite paruoštą padažą ir kaitinkite 5-7 min. ant didesnės kaitros, kol padažas ims tirštėti, tuomet suberkite sezamų sėklas, išmaišykite ir patiekalas paruoštas.
Skanaukite su virtais ryžiais, bulvių koše arba lešių koše. Pastaroji būtent buvo pas mus. Lengva, greita, skanu.