Jogurtiniai blyneliai

ir štai trečiasis Neringos naujos knygos „Lengvai paruošiami valgiai” receptas – subalansuotas pusryčiams 🙂 puikus pagrindas bet kokio skonio improvizacijai. Norit saldžių pridedam cukraus, norim pagardinam tarkuotais obuoliais/kriaušėmis arba bananais, o vasarą šviežiomis gaiviomis uogomis. Eksperimentuokit ir mėgaukitės.

jogurtiniai blynai (2)6

Reikės (2-3 porcijoms):

  • 500 gr natūralaus jogurto (galima naudoti bet kokį riebesnį su priedais)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. sodros
  • 400 ml miltų
  • aliejaus kepimui

jogurtiniai blynai (3)6

Kiaušinius lengvai išplakame, supilame jogurtą ir įberiame sodos. Viską išmaišę sudedame miltus ir gerai permaišius paliekame pastovėti 10-15 min, kad miltai išbrinktų.

Kepame keptuvėje iš abiejų pusių, patiekiame su mėgstamais pagardais – puikiausiai tinka ir tas pats jogurtas su uogiene 🙂 Puručiai skanučiai blyneliai savaitgalio pusryčiams ir ne tik 🙂

jogurtiniai blynai (1)6

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

9 + 2 =