ir štai trečiasis Neringos naujos knygos „Lengvai paruošiami valgiai” receptas – subalansuotas pusryčiams 🙂 puikus pagrindas bet kokio skonio improvizacijai. Norit saldžių pridedam cukraus, norim pagardinam tarkuotais obuoliais/kriaušėmis arba bananais, o vasarą šviežiomis gaiviomis uogomis. Eksperimentuokit ir mėgaukitės.
Reikės (2-3 porcijoms):
- 500 gr natūralaus jogurto (galima naudoti bet kokį riebesnį su priedais)
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. sodros
- 400 ml miltų
- aliejaus kepimui
Kiaušinius lengvai išplakame, supilame jogurtą ir įberiame sodos. Viską išmaišę sudedame miltus ir gerai permaišius paliekame pastovėti 10-15 min, kad miltai išbrinktų.
Kepame keptuvėje iš abiejų pusių, patiekiame su mėgstamais pagardais – puikiausiai tinka ir tas pats jogurtas su uogiene 🙂 Puručiai skanučiai blyneliai savaitgalio pusryčiams ir ne tik 🙂